dijous, 23 de febrer del 2012

LA IRRESPONSABILITAT DEL CONSELLER PUIG



Per molt bon resultat que puguin donar les patrulles ciutadanes (o sometents) que vigilen les explotacions agràries i ramaderes, no deixa de ser un despropòsit i una irresponsabilitat que Felip Puig, el màxim responsable de la seguretat de Catalunya surti en la seva defensa. L'actitud dels pagesos és també una temeritat.  
La seguretat ciutadana és potestat (única i exclusivament de la policia) i dintre de Catalunya, dels Mossos d’Esquadra i les diferents policies locals en el seu àmbit municipal. Em perdo al parlar de les funcions que tenen cada un dels cossos policials, es a dir, Mossos, Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil. Sé que unes tenen competències en estrangeria,  d’altres en ports i aeroports, altres en estupefaents... És igual. Mai un sometent pot atribuir-se aquestes funcions, per molt que siguin ensinistrats pels Mossos en tasques de vigilància, com diuen les informacions periodístiques.  
Sé suposa (només sé suposa) que les patrulles ciutadanes van desarmades i que només van tasques de control i vigilància. Per tant, cal descartar (en principi) que puguin causar ferides greus o fins i tot la mort dels malfactors. Però desgraciadament no tots els malfactors són iguals. N’hi ha que només en veure les patrulles giraran cua, però d’altres, molt més violents, poden plantar cara als ciutadans. I si ho fan, qui no em diu a mi que puguin anar armats i disparar les seves armes contra ells...
Si un dia, per desgracia (i espero que no sigui així), hi ha un ferit greu o una mort (m’és ben be igual si és la d’un pagès o un delinqüent) a qui li haurem de demanar responsabilitats?
Es va criticar molt a Saura quan, durant el govern del President Montilla, el Mossos d’Esquadra es van excedir en les seves tasques... I a Felip Puig, no li em de retreure la seva irresponsabilitat. Hi ha qui opina que ho fa per racisme... Ep! Què no ho dic jo, només dic el que man dit a mi. 
Coses així em fa dubtar de que Mas escollís els “millors” per a formar part del seu govern. Començant pel propi President.  

FELIP PUIG DIMISSIÓ!!!!