dijous, 2 de febrer del 2012

LLET EN POLS I “CAOLÉ”



Davant l’evident desnutrició dels xiquets grecs per causa de la crisi econòmica en que es troba immers el país, el govern ha decidit subministrar menjar a les escoles per a que puguin fer un àpat consistent a un mòdic preu d’entre 2 i 3 euros.
Inconscientment he retornat a la infància i me’n he recordat de que quan el regim de Franco feia arribar a les escoles llet en pols que, al posar-li l’aigua feia escuma en abundància.
Anys més tard, la llet ja arribava amb ampolles de vidre de mida petita, es a dir d’uns 200 cm3. L’empresa subministradora era la “Central Lechera de Tortosa”, tal i com figurava a moltes de les ampolles, en canvi, a d’altres, s’hi podia llegir “Caolé”, que era la marca del seu batut de cacau. Per aquella època no era difícil trobar “caolés” a qualsevol bar de la zona, en lloc de Cacaolat, Choleck, etc. 
 
Les estufes eren de ferro colat i consumien llenya tallada prèviament per a poguessin cabre sense cap tipus de problema.
De moment no he escoltat res sobre la possibilitat que no es subministri electricitat a les escoles i calgui tornar a les estufes de llenya, però tal com va tot, qui pot afirmar en rotunditat que no les haguem de recuperar al futur.