dimecres, 21 de març del 2012

EL BARÇA, EL MADRID I ELS PENALS



FELICITATS MESSI!! Prova superada amb només 24 anys!! Ja ets el més gran golejador de la història del Barça, un club amb quasi 113 anys d’història amb 234 golassos!!!...  Avui Mesi acapara portades de la premsa catalana i argentina. Tothom parla de la seva proesa.
Dita això, parlem de PENALS. Avui esperava que el Periódico fes un estudi sobre els penals que li han xiulat al Barça a favor i els en contra i el mateix al Madrid, però tant i tant parlar del millor jugador del món, que sembla que no han tingut temps o espai per a fer-ho.
No cal anar molt lluny. Ahir van siular dos penals dos penals en contra del Barça (i a casa!!) I no diré que no ho eren, per a mi sí, i l’expulsió d’Alves, justa. Però sembla que a la primera part n’hi va haver un del molt clar sobre l’Alexis Sánchez i per al “colmo” l’àrbitre del partit estava al costat mateix de la jugada i no va xiular res. A part d’aquest podríem parlar dels que no van assenyalar contra el València, contra l’Espanyol... Ho sento tinc molt mala memòria i no me’n recordo... La diferència de penals xiulats a favor i en contra igual és negativa, es a dir, al Barça li han xiulat més penals en contra que a favor.  No s’entén com un equip que juga constantment a l’atac, que, segons les estadístiques té el control absolut del joc amb una possessió d’almenys el 75 %, que crea infinitat de jugades de perill, que és el segon màxim realitzador, que té a la defensa menys golejada, li xiulin tan pocs penals. Algú hauria de sortir a explicar-ho. Però no ho veurem.
En canvi al Madrid li xiulen pràcticament un per partit (a favor es clar) Sense tenir-ho que mirar, en aquest cas el saldo és totalment favorable al Madrid i no per poc. I aquesta situació s’ha vingut produint sempre. Els que visquérem les dècades dels 60-70 (“catorze anys de passar gana” per part del Barça) ens en recordem perfectament que el Madrid sempre guanyava pels àrbitres i, evidentment, pels penals que li xiulaven a favor i els que li deixaven de xiular en contra.
Un exemple: us en recordeu de Guruceta Muro?
Finalment, s’admeten apostes. Aquesta nit el Madrid juga al camp del Vila-real, a que li xiularan algun penal a favor! No trigarem en sortir de dubtes. 


Llegeix més sobre el tema al diari ARA.  A la Web del BARÇA. A SPORT 3.I al PUNT/AVUI.

1 comentari:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

A la mitja part, dos penals no xiulats a l'àrea del Madrid, per agafades d'Arbeloa i Khedira a Nilmar. Aneu comptant...