dimecres, 7 de març del 2012

L’ESPANYOLITZACIÓ “D’ESPANYA”



Per al PP Catalunya forma part d’Espanya, crec que això és una constatació inqüestionable.
Els intents d’espanyolització de Catalunya per part de l’estat espanyol han estat constants. Des de vetar que es parli de “nació” a l’Estatut, passant per l’ensenyament i la immersió lingüística a voler que es suprimeixin lleis com la que obliga a retolar en català els establiments comercials, etc.
L’última, la que he escoltat aquest mateix matí, és la de voler fer complir una llei de 1981 sobre les banderes que s’han de col·locar als ajuntaments.
La sevillana María de los Llanos de Luna, la flamant delegada del govern a Catalunya, hauria donat l’ordre de “vigilar” quins ajuntaments no posen l’ensenya nacional (d’Espanya) als seus balcons. També consells comarcals, diputacions, etc. Al primer que s’ha cridar a l’ordre sembla ser que ha estat el de Sant Pol de mar, però de ben segur que, a partir d’ara en vindran d’altres.
A la façana de l’Ajuntament d’Amposta, per exemple, fa anys que no oneja la bandera espanyola. Si que ho fan la catalana, la de la ciutat i em sembla que també la d’Europa. Serà perquè és el que ens sentim la majoria dels ciutadans i ciutadanes: ampostins, catalans i europeus (de moment)
Espanya sempre s’ha volgut imposar per la força i la “sense raó”, sabedors que tenen una "millor ma" que nosaltres: l’aixeta dels diners, els jutges del seu costat, etc.
La bandera, es vulgui o no, és un símbol de “possessió”. Quan Roald Amundsen va arribar al pol Sud va col·locar la bandera noruega; quan Neil Armstrong a aposar els peus a la Lluna, hi va clavar la bandera nord-americana; quan l'amic Sergi Mingote (alcalde de Parets del Vallès) va arribar al cim de l'Everest va plantar la catalana i la de la UGT i quan els espanyols van reconquerir Perejil, hi van posar “la barruda”.
Finalment una pregunta: la llei del 81 no afecta a la resta d’edificis públics? Com per exemple casernes de la Guardia Civil, Capitanies Generals, etc. Perquè en aquest casos l’única bandera que oneja és l’espanyola.
Ja ho deia Lluís Llach: “On vas amb les banderes i avions i tot el cercle de canons que apuntes al meu poble?