dissabte, 24 de març del 2012

PER ON? (Relat)




Pepe de Nelo era un pobre home,  no gaire lúcid, però sense cap mala fe. Vivia amb la seva dona Carme al carrer Amposta, en temps de la dictadura General Mola.
Un dia que no es trobava bé va acudir a la consulta de D. Vicent, el metge de capçalera.
Després de visitar-lo li va estendre la corresponent recepta.
En aquells anys a la Galera no hi havia farmàcia i s’havia de desplaçar fins Santa Bàrbara a la de D. Pepe. Allí, la Margarita, la germana de D. Pepe, després de llegir la recepta li va donar una caixa de supositoris.
En arribar a casa i veure el contingut de la caixa, es van quedar sorpresos en descobrir un objecte estrany que mai abans havien vist.
 
-I això com es deu de prendre –pregunta Pepe- 
 
-No ho sé –li respon la Carme- Potser cal que li preguntis a D. Vicent
 
Pepe torna a la consulta de D. Vicent i després de preguntar-li com s’ho havia de prendre, el facultatiu li respon: 
 
-Per l’anus.   
 
Pepe arriba a casa i li mostra la seva preocupació a la Carme, ja que no acaba de veure clar la forma d’empassar-s’ho. La Carme li suggereix que torni al metge i Pepe se’n hi torna anar. 
 
-Pel conducte –li insisteix D. Vicent. 
 
En arribar a casa, tornen a discutir sobre com s’ha de prendre: primer l’anus, després el conducte... La Carme li torna a demanar que retorni a casa el metge i que, per una vegada li deixi clar la manera de com s’ho ha de prendre. Però Pepe es resisteix a tornar, ja que pensa que, finalment, li dirà que pel “cul”.