diumenge, 22 d’abril del 2012

“ANCHA ES CASTILLA”



La lliga està perduda. Ja no cal donar-hi més voltes. Amb la victòria del Madrid al nostre estadi, va quedar sentenciada. Però ni el Madrid va fer un gran partit, ni el Barça va jugar pèssimament. Jo diria que el Madrid va fer “el seu partit”, el què més li convenia. Aquest cop l’entrenador blanc la va encertar i després d’una anys, dintre d’unes poques setmanes, podran entonar allò de “campeones, campeones”.
Però, què li està passant al Barça? Ja fa anys que es diu que la plantilla és curta. Bé que Guardiola vulgui tirar ma de la pedrera, però de vegades amb això sol no n’hi ha prou.
L’infortuni ens ha passat factura: primer Afellay, després Villa, i més tard Abidal i entre mig, Pedro, Alexis Sánchez, Adriano, Cesc Fàbregas, etc. Però sobre tot els tres primers que durant molts i molts mesos no van poder entrenar ni jugar a les ordres del seu entrenador. Si a una plantilla de per si curta, sé li sumen lesions de llarga durada, evidentment queda tocada. Potser no de forma definitiva, però important.
Però dit això, cal resoldre moltes més incògnites:
Què li passa a Cesc? Al principi semblava un revulsiu per a descongestionar defenses contràries, tenia arribada i marcava gols... Quans gols porta en els darrers 4 o 5 mesos? Durant molts de partits fins i tot la seva presència és inèdita als camps de joc.
Què li passa a Piqué? És cert que Guardiola per a renovar va demanar el seu cap? Anit tot i escalfar, no va jugar, com tampoc ho va fer el dia del Chelsea. Jugarà dimarts? El problema és la baixa forma o la vida paral·lela que porta? No pot ser que el titular de la selecció espanyola campiona del món i, sense dubte, un dels millors defenses que ha tingut el Barça en els darrers anys, no gaudeixi de minuts de joc. Inaudit!
Què li passa a Valdés? I què consti que jo sempre l’he defensat, fins i tot durant els seus principis com a porter del Barça. Crec que un porter s’ha de fer respectar i encara que les seves actituds puguin semblar una mica xulesques, penso que és el paper que ha de fer. Però igual com penso això, penso que en el gol de Drogba de dimecres passat i en els d’ahir de Khedira i Cristiano Ronaldo, hauria pogut fer alguna cosa més.
Fins i tot jugadors com Xavi i Messi ahir no en van veure “tres a dalt d’un burro”.
Aquest matí, tot passant per davant d’un bar, he pogut escoltar un comentari d’uns parroquians asseguts a la terrassa. Un d’ells preguntava: Sabeu qui va ser el millor jugador del partit d’ahir? Ell mateix responia: Xabi Alonso que va anul·lar a Messi. No hi estic d’acord. No dic que Xabi Alonso no fes un bon partit, però a Messi no l’anul·la un sol jugador. L’entrenador blanc va teixir una “xarxa d’aranya” al votant dels jugadors del Barça, tal com ho va fer els entrenadors del Llevant i del Chelsea. I davant d’aquesta tàctica el Barça no se’n pot sortir i, si a sobre les poques oportunitats de gol que té durant el partit, no les converteix, llavors anem apanyats!
Contra el Chelsea va tenir molta més mala sort que anit, possiblement perquè el Madrid també té un millor equip, al menys, en la qualitat dels seus jugadors.
Mentre anava de casa mons pares (on vaig veure el partit) a la meva, el cert és que vaig trobar molts pocs cotxes celebrant la victòria blanca, però amb algun em vaig trobar i també vaig poder escoltar petards.
I jo pregunto: per què no se’n van a Castella tota aquesta gent? Amb la gran i ampla què és la Meseta castellana tots hi podrien tenir cabuda, al igual que tots els polítics i els seus votants que no defensen els interessos de Catalunya. No trobeu?
Per acabar, sento molt que mon cosí Miquel, que viu al Pertús, com aquell que diu entre Espanya i França, no pugui penjar la bandera del Barça al límit dels dos estats. Un altre any serà, segur... No crec que sigui un final de cicle encara que, segurament, ho haurem d’escoltar molts cops en els propers dies.
Sort Barça i ara a eliminar al Chelsea dimarts!!