dilluns, 2 d’abril del 2012

ARTICLE EN PREPARACIÓ SOBRE LES OLIVERES MIL·LENÀRIES



Estic preparant un article per a la revista de “l’empresa”, “La Ventana de la Agencia” sobre les oliveres mil·lenàries del Territori del Sénia i l’oli que produeixen aquest exemplars.
Però com que la zona que millor conec és l’Arion, tot el reportatge fotogràfic (sempre me’n publicaran al menys 5 o 6) seran sobre les oliveres d’aquella partida i sobre tot, del “Fondo”, el lloc on hi ha més concentració d’aquests vells exemplars de tot el territori.
Per a qui encara no ho sàpiguen, l’any 1964, mons pares va comprar una petita finca dintre d’aquella zona. Quan jo era petit, més que plegar olives (què també ho feia) parava rateres i buscava espàrrecs per tota aquella zona. Llavors, els antiquíssims exemplars encara no eren coneguts. Quan se’n va començar a parlar, mon pare, sovint feia de guia improvisat als visitats.
La que va ser finca de mons pares fins l’any 2006, ara és propietat de l’Obra Social de Catalunya Caixa (abans Territori i Paisatge) i, la cultiva la família Porta-Ferré de la Galera, els major propietaris de la zona.
Us deixo amb un tast de les fotos que he fet avui.