dimarts, 17 d’abril del 2012

L’excoronel Martínez Inglés demana que Bárbara Rey i Tejero declarin al jutge sobre el rei Joan Carles

Sense títol
(Llegit al diari digital "El Triangle")
Arran del seu procés judicial per un presumpte delicte contra la Corona, Amadeo Martínez Inglés referma les acusacions contra el monarca i demana a l’Audiència Nacional que se citin a declarar diversos testimonis
En un escrit dirigit al Jutjat d’Instrucció núm. 2 de l’Audiència Nacional, l’historiador i excoronel de l’Exèrcit Amadeo Martínez Inglés [a la imatge] es ratifica en les acusacions contra el rei Joan Carles, motiu pel qual està processat per un presumpte delicte contra la Corona, i demana que se citin a declarar diversos testimonins entre els quals hi ha l’exactriu Bárbara Rey, l’extinent coronel Antonio Tejero i l’exgeneral Alfonso Armada.

En aquest escrit, Martínez Inglés enumera un seguit de presumptes delictes comesos pel rei Joan Carles, dels quals precisa que ha tingut coneixement per les «investigacions i estudis professionals» que ha fet en els últims trenta anys. Aquestes són les acusacions que formula l’excoronel, que li han costat una imputació judicial per atacar la Corona:

• «Homicidi imprudent», per la mort del seu germà Alfonso, el 29 de març de 1956, quan a l’avui rei se li va disparar accidentalment un revòlver en la residència d’Estoril. Joan Carles tenia en aquells moments 18 anys i era cadet de l’Exèrcit.
• «Alta traïció a la nació espanyola», per pactar «en secret» el novembre de 1975 amb el departament d’Estat nord-americà l’entrega unilateral al Marroc i a Mauritània de l’antiga província espanyola del Sàhara.
• «Covardia davant l’enemic», el retirar en aquell any «de manera humiliant i sense combatre» l’exèrcit espanyol del Sàhara quan ostentava el comandament suprem de les Forces Armades.
• «Genocidi de l’antiga població del Sàhara espanyol en grau de col·laborador necessari», a l’haver-la entregat al rei alauita Hassan II «totalment indefensa».
• «Colpisme d’Estat», a «l’autoritzar als seus militars cortesans (Alfonso Armada i Milans del Bosch) la planificació, preparació i execució de la maniobra político-militar» del 23-F.
• «Terrorisme d’Estat», per «tenir coneixement, com a comandant en cap de les Forces Armades, de la guerra bruta» que preparaven els serveis militars i de Seguretat de l’Estat contra ETA (GAL) «i no haver impedit la seva posada en marxa».
• «Malbaratament de cabdals públics» dels anomenats fons reservats adscrits a Defensa, presidència del Govern i Interior, «al conèixer i no desautoritzar el pagament a determinada vedette de l’espectacle espanyol per les seves prestacions sexuals que li havia realitzat durant més de quinze anys».
• «Corrupció generalitzada», al rebre durant dècades regals multimilionaris procedents tant de l’exterior com de la mateixa Espanya.
• «Enriquiment il·lícit», a conseqüència de l’anterior i dels «foscos negocis de tot tipus que en els últims anys han transcendit a l’opinió pública espanyola».

A sobre, Martínez Inglés aprofita l’escrit dirigit a l’Audiència Nacional per formular noves acusacions contra el monarca per la seva actuació en el cas Urdangarín. De fet, l’excoronel dóna una repassada als Borbons des de Felip V fins a Joan Carles I.

El 23 de març passat, Martínez Inglés va rebre una citació de l’Audiència Nacional respecte les diligències que s’han obert en contra d’ell pel delicte d’injúries contra la Corona per un article titulat ¿por que no te callas?. En comptes de retractar-se, l’excoronel ha enviat un article al jutjat en el que es referma en les acusacions que li han costat un procés i n’afegeix de noves.
Per ampliar la notícia premeu AQUÍ