dijous, 10 de maig del 2012

GALLARDIA EXTREMENYA

Estació de "las Delicias" de Saragossa.



No sé exactament si es una baralla de galls i si la sang acabarà arribant al riu. Però l’enrenou que va armar l’alcalde de Barcelona Xavier Trias, en cap cas, mereixia la sortida de to del president extremeny José Antonio Monago.
No sé si coneixeu la polèmica. Xavier Trias va qüestionar que en temps de crisi i quan moltes administracions patien el preu de les retallades, es construís l’AVE fins Extremadura.  
La resposta va ser contundent. En una posada en escena pròpia d’un cacic territorial (estava envoltat de diverses persones, imagino que membres del seu govern) va reptar a l’alcalde de Barcelona dient-li allò tant barroer de “Si tens collons –a més li va dir en català- m’ho dius a la cara” i ho va repetir per si no li quedava clar.
Les raons que va donar Monago per a justificar l’arribada de l’alta velocitat a la seva comunitat, és que la línia ha de permetre unir les dues capitals peninsulars:  Madrid i Lisboa.
L’argument seria de pes si, efectivament, els portuguesos es comprometessin a fer el traçat per l’interior del seu territori, però sembla que no.
El que desconec és si la negativa en no voler fer el tram d’alta velocitat des de Lisboa fins la frontera amb Espanya es deu a la crisi o perquè els seu govern és més intel·ligent que el nostre o bé, totes dues coses. 
A Amposta teníem un alcalde (Roig i Gualdo) que sempre deia que "es partiria el pit per la nostra ciutat". I ara que està per Barcelona, igual Trias li demana que sigui ell qui vagi en representació a veure al president extremeny. Es podria fer una pel·lícula que es digués "Duelo de titanes" Encara que el títol trobo que em sona...)