dimecres, 23 de maig del 2012

JA SÉ SAP QUI VA PROVOCAR L’INCENDI DE RASQUERA




Esperanza Aguirre! 
“Dña Espe” o simplement “la Espe”. També coneguda con la “lideresa”. Especialista en provocar incendis polítics i no fer res per apagar-los, més bé tot el contrari, atiar-los per a fer-los més grans.  
Les declaracions que va fer ahir sobre la final de la copa del Rei de futbol entre el Barça i el Athlètic Club, posen en entre dit el bon judici que hauria de tenir tota persona amb responsabilitats de govern.
Es clar que, més enllà d’allò que els catalans anomenem seny (i que sembla que només tenim nosaltres) “Dña. Espe”, ho ha pogut fer amb tota la intenció del món i amb la voluntat de crear una polèmica tant innecessària com oportuna per amagar les seves pròpies vergonyes. De la manifestació ultra que es farà el mateix dia del partit, no va dir res. Potser perquè a la senyora li sembla bé, ja que està molt més prop de la seva ideologia. 
Ho apuntaven diversos polítics i opinadors d’actualitat. Si es parla de les paraules de l’Aguirre i de la final de la copa del Rei, no es parla del dèficit ocult de la seva comunitat i que molts dels seus companys de partit, justifiquen.
No obstant, entre els detractors, també hi ha gent del seu partit, molt possiblement propers al seu líder nacional Mariano Rajoy, com per exemple Jesús Posada, el president del Congrés.
També va haver qui va parlar de “separatistes” i “separadors”  i que “tan dolents són els uns com els altres”. Per a entrar en profunditat en aquest debat serien necessaris molts arguments, la majoria històrics i depenent dels “contrincants”, segur que no arribaríem a un final clar.
Per cert, què va dir “Dña Espe” per a causar tant enrenou? Va dir que “si les aficions catalana i basca xiulen l’himne d’Espanya i al Príncep”, s’hauria de suspendre el partit i jugar-lo un altre dia a porta tancada”. Només és una opinió o, com a molt, un desig. Encara que sigui la presidenta de la Comunitat de Madrid no té cap autoritat per a poder prendre aquesta decisió. I, si com diu ella, xiular l’himne i el Princep, és delicte, la llibertat d’expressió està reconeguda a la Constitució.
Tornant al principi, sobre el piròman de Rasquera, per a la vostra informació, diuen les males llengües que “la Espe” solia freqüentar un hotel de la nostra terra (el que surt a la imatge –algú sap de quin hotel es tracta?) 
Per tant, d’allí a Rasquera no hi massa distància...