dimecres, 9 de maig del 2012

LA DIMISSIÓ DE RATO ÉS EL FRACÀS DEL MODEL DEL PP



Sembla ser que Rato va dimitir ahir com a president de Bankia abans de que fos destituït. La prova és que ràpidament es va dir el nom del seu successor Jose Ignacio Goirigolzarri (exdirectiu del BBVA), encara que oficialment s’ha dit que el va proposar el mateix Rato.
Alguna cosa semblant li va passar quan va presidir el Banc Mundial i, segons sembla, durant el temps que el va presidir, va passar amb més pena que glòria.
Bankia va ser el resultat de la fusió de diverses caixes espanyoles (inclosa la catalana Caixa Laietana)fruit de la reconversió del sector. Les dues més importants que es van integrar en Bankia van ser Caja Madrid i Bancaja, amb seus a Madrid i València respectivament, dos comunitats governades per “pesos pesants” del PP: Esperanza Aguirre, Alberto Ruiz-Gallardón, Paco Camps, Rita Barberà, etc. Dos comunitats on els dirigents del PP van gastar sense mesura gràcies als crèdits que els hi concedien, sobre tot, aquestes dues entitats financeres.
Madrid i València són dues de les comunitats més endeutades, la qual cosa no tindria més importància si no fos que, precisament, van descapitalitzar les esmentades entitats amb la repercussió que això sembla que tindrà.
Els governs autonòmics i municipals de les dues comunitats han basat part del seu atractiu electoral en les grans obres i esdeveniments (imagino que estan a la memòria de tots, sobre tot els de la Comunitat Valenciana: Ciutat de les Arts i les Ciències, Visita del Papa, carreres de F-1, aeroport de Castelló, etc.)
Per tant, primer es va fer per a la glòria dels mandataris del PP i, segon, per a l’ús i gaudiment dels ciutadans, sobre tot els de les seves comunitats que són els qui hi treballen i en treuen benefici.
Però a l’hora de la veritat, si finalment el govern de Rajoy acaba rescatant Bankia, qui ho pagarem serem tots els ciutadans d’Espanya, ens consideren o no espanyols, visquem o no a dites comunitats i haguem votat o no votat al PP... Mentre,  els dirigents populars, són els que li han tret el rendiment de tot plegat, sobre tot electoral.
Per a finalitzar no vull passar per al a tots els implicats en la trama Gürtel que, tot just aquests dies estan passant pel jutjat i que van actuar amb total impunitat i connivència amb els polítics i, en canvi, els uns i els altres, sortiran pràcticament indemnes.
Viva el vino!!!