dimarts, 29 de maig del 2012

PAGAR “RELIGIOSAMENT” L’IBI I “RESAR” PER A NO PAGAR-LO


Portal romànic de l'església de Siurana.

Avui Rubalcaba ha dit que el PSOE paga “religiosament” l’IBI de les seves seus, contestant així a l’Església Catòlica que avia anunciat que “També pagarien l’IBI si el pagament la resta dels qui estan exempts”, amb clara al·lusió als partits i també sindicats, oenegés i resta d’entitats sense finalitat de  lucre.
Perdoneu que ho digui així, però alguns membres del clero tenen molta barra. Si l’Església Catòlica vol comparar-se amb tots aquests col·lectius, els altres, sobre tot els més menuts (excloc a les grans centrals sindicals i als grans partits) haurien de gaudir dels mateixos privilegis.
Per a començar, són els únics que tenen un tracte diferenciats a la renda. Pots optar per contribuir al sosteniment econòmic de l’Església Catòlica i de tota la resta.
Si visitem la seu d’una ONG o d’una associació sense ànim de lucre, segurament ens trobarem amb una seu social i unes oficines, poca cosa més i ningú ens cobrarà entrada per a poder-ho visitar.
L’Església té centenars de monuments històrics. Sovint solen ser els edificis de més interès a l’hora de visitar una ciutat o un poble. Quan l’edifici té un especial interès cultural, artístic, etc. per a poder entrar has de pagar entrada o, en el cas de que s’hi faci visita guiada, has de pagar el suplement que val aquesta atenció.
Església de Porqueres, al costat de l'Estany de Banyoles.
Però darrerament se’n han inventat una altra. Sovint et trobes amb la porta tancada de l’església i no hi pots accedir. Però pagant una mòdica quantitat (sol ser 1 euros) s’il·lumina i la pots veure des de fora. Ara mateix me’n recordo de dues, la de Porqueres comarca de la Garrotxa i la de Siurana comarca del Priorat, totes dues romàniques.
Mentre les caps de l’Església Catòlica viuen amb l’opulència (el Vaticà fins i tot té un banc), molts de membres de oenegés comparteixen el poc que tenen amb els pobles als qui ajuden de l’Àfrica, Amèrica, Asia u Oceania i es juguen la vida prestant tot tipus de col·laboració.
Ja sé que també hi ha capellans, monges i d’altres religiosos que ho fan, però d’aquests m’agradaria saber si ho fan en nom de l’Església de Roma o de Crist. Potser ens trobaríem més d’una sorpresa.    
I reitero el que he dit els darrers dies. Aquesta actitud d’alguns membres de l’Església, la trobo poc cristiana i sona moltíssim a xantatge per a seguir mantenint els seus privilegis.
A hores d’ara, molts religiosos catòlics deuen d’estar resant (de vegades sembla que és l’única cosa que saben fer) per a que el govern aprovi fer-los pagar l’IBI i mantenir l’status actual.
Amén.