dimarts, 29 de maig del 2012

RAJOY JUGA A CASA




Rajoy va fer ahir una compareixença pública per a explicar la situació econòmica del país. Els periodistes que segueixen el president del govern, diuen que és la primera des del mes de novembre. Cert que n’ha fet d’altres, però sempre lluny d’Espanya i acompanyat d’algun president o alguna personalitat rellevant.
Però el que crida més l’atenció és que Rajoy escollís fer-la a la seu de Gènova on, sense cap dubte, es pot dir que “juga a casa”, ja que allí té a tota l’afició al seu favor i, es pot controlar més els accessos dels informants per evitar així preguntes inoportunes. Per cert, és que Rajoy contesta les preguntes dels periodistes? No!! Així que estic dient? Simplement van entrar els que va voler el PP i punt!
De la intervenció de Rajoy res de nou. L’economia espanyola va de mal en pitjor, però el president del govern d’Espanya espera que la situació s’arregli com “per art de màgia”. Fins ara han demostrar la seva incompetència a l’hora d’adoptar solucions eficaces a la situació. I a sobre, cada dia que passa la situació econòmica empitjora.
La situació de Bankia hi té que veure molt. Si al principi el forat era d’uns 4.000 milions d’euros, ràpidament va pujar fins 23.000 i esperem que aquí s’aturi. Però, quan es produeix un forat així, on van a parar els diners? Haurien de sortir Zaplana, Camps, Carlos Fabra, etc. a donar explicacions. Van voler posar València al mapa, passa per sobre a d’altres autonomies com Catalunya i es van d’haver de finançar de les entitats bancàries que més a l’abast tenien: Bancaja, Banc de València i la CAM. Era igual que no poguessin retornar els diners, sense problemes se’ls hi refinançava el deute i aquí pau i allà glòria.. I pel camí es perdien uns quans bitllets com aquell que no vol. Els intermediaris i potser alguns dels “protagonistes principals”, n’anaven apartant per “cobrir les seves despeses personals”.
Encara que Rajoy no ho vulgui acceptar, la caiguda de la borsa espanyola (normalment símptoma de que l’economia no va bé) i la pujada de la prima de risc, estan estreta i directament lligades amb el forat de Bankia i la forma en que el govern la vol saneja.
Però si Rajoy i el seu govern acceptessin aquesta veritat inqüestionable, implícitament, acceptarien que els pesos pesants del seu partit són els màxims culpables del mal moment de l’economia espanyola i que arranca de l’època dels governs de Zapatero i, també, de que són uns ineptes per a donar-li una solució satisfactòria per als interessos de la majoria dels  ciutadans espanyols i no d’uns pocs (dels més poderosos) com han fet fins ara.
I sinó, per què no accepten una comissió d’investigació?