dijous, 7 de juny del 2012

DE L’INTENT DE COP DES DE L’OPOSICIÓ A LES GARROTADES DEL GOVERN A…

El "precipici" de Siurana.



Aquests dies ens hem assabentat que quan Montoro estava a l’oposició es va dirigir a la portaveu de Coalició Canària Ana Oramas per a demanar-li que el seu grup votés en contra de les mesures que pretenia aprovar el govern socialista presidit per Zapatero. Segons el testimoni de la diputada, sembla que li va dir: “Deixem caure Espanya que ja l’aixecarem nosaltres”. El populars pretenien donar el “cop de gràcia” al govern del PSOE. Molt democràtics si voleu, però molt poc ètic, sobre tot si ho comparem amb les actituds que han pres una vegada van ocupar el govern del país.
Les eleccions del 20-N de l’any passat els van donar la victòria per majoria absoluta. Tant els membres del PP com molts de ciutadans d’aquest país es pensaven que a partir del 21 “tornaria a sortir el sol”. Des de llavors han passat quasi 7 mesos (6 de govern) i la situació econòmica, social i laboral va del mal en pitjor.
Una forma de que la ciutadania no s’assabenti del malament que estem, consisteix en controlar els mitjans de comunicació. El PP va dissenyar una estratègia per a controlar la ràdio i la televisió públiques estatals o sigui RNE i TVE. La primera cosa que va fer va ser canviar la llei que permetia modificar el consell d’administració de l’ens públic. I això ho va fer a "cop de decret", es a dir, sense passar pel Congrés. Abans mancava una majoria de 2/3 del Congrés dels Diputats, la qual cosa permetia molta més pluralitat i abocava als partits a pactar els seus membres. A partir de la llei aprovada pels populars, només cal una majoria absoluta i com que la tenen, ara el poden renovar posant al capdavant a gent de la seva confiança que els hi seran fidels com gossets faldillers. S’haurà acabat la pluralitat, el rigor, el compromís amb la notícia i fins i tot la veracitat. Si això és el que la ciutadania volia, ja ho té. Francino a la SER ho va qualificar com a “garrotades del govern”.  
El Rei va tornar a ser protagonista. Se’n va anar a Brasil, però aquest cop no v anar a caçar ni jaguars ni anacondes. “Se’l van emportar” per a veure si podia millorar les relacions amb el Brasil. Durant el seu discurs institucional, va dir que “a Espanya s’estan prenen mesures i que ja comencen a donar fruits per a sortir de la crisi”. Imagino que sabeu que els discursos del Rei els escriuen des del govern de la nació, per tant, no se’n va sortir ni un mil·límetre de les tesis oficials del govern de Rajoy.
I parlant de Rajoy (ja per acabar) sabeu que la premsa cavernícola espanyola ja ha començat una campanya per a que caigui. Si el país va malament, als empresaris tampoc el va bé i, per tant, després d’adonar-se’n de que les actuals polítiques de contenció del dèficit són un fracàs, ja pensen en un canvi de líder. He dit líder? Si Rajoy no ho ha estat mai!!
La intervenció o unes eleccions anticipades cada cop més prop...
I mentre, als treballadors, que ens vaguin donant...
“Dixit!”

Mireu el vídeo del programa el Intermedio de la Sexta.