divendres, 29 de juny del 2012

DIMISSIONARIS



A Aquest país, no és freqüent que dimiteixi algú, sobre tot si és polític.
Però sembla que ahir va ser un dia excepcional i hi van haver fins a 3 dimissions (al menys que transcendissin): la del president de l’ICS, Josep Prat, el president de Novacaixagalicia Julio Fernandez Goyoso, i el primer tinent d'alcalde de la localitat de Bembibre (província de Lleó) Roberto Enrique Fernández. Potser per efectes de la Lluna o per algun fenomen paranormal?  
De tots ells, per l’únic que em trec el barret és per l’alcalde. Ola seva dimissió no es deu per temes jurídics, ni per cap afer de corrupció, ni tràfic d’influències. Es deu a la coherència... I això que és alcalde pel PP, la qual cosa, si cap, encara l’honra més.  La població de Bembibre està situada en plena conca minera de Lleó. Imagino que no cal que us expliqui tot l’enrenou que s’ha format allí. Als miners, com a quasi tots els ciutadans d’aquest país, el govern del PP ha incomplert, sistemàticament,  tots els acords que hi havia i promeses que va fer durant la campanya electoral. Potser fins i tot més. Per tant, les mobilitzacions dels miners estan més que justificades. És d’agrair teniu un alcalde que et doni suport a “les dures i a les madures”. Dintre de 3 anys, quan es tornin a fer les eleccions municipals, si es torna a presentar de cap de llista d’alguna formació que no sigui el PP (per exemple com a independent), segurament, traurà majoria absoluta. A veure si ens en recordem de mirar-ho.
En canvi, els altres dos no em mereixen cap tipus de respecte. El president de Novacaixagalicia només ha dimitit quan la fiscalia l’ha imputat pel tema de les preferents. Aquest “senyor” portava més de 60 anys vivint de l’entitat financera (abans Caixa Galicia) Sense comentaris.
I Josep Prat, que dir d’un personatge així. Un “xanxullero”  a l’engròs. Imputat pel tema de la empresa municipal de Reus Innova i, segons sembla, incomplidor de les més elementals normes sobre incompatibilitats de càrrecs públics, la qual cosa, no l’impedia cobrar com a director de l’Institut Català de la Salut (quan algú així arriba a un càrrec públic important el que més l’importa és cobrar un bon sou a final de més i, si cau, alguna comissió de tant en tant) 
El que més crida l'atenció sobre les activitats d'en Prats, és el silenci còmplice dels grups del PSC, CiU i PP de l'Ajuntament de Reus. Van haver de ser els de la CUP els qui el denunciessen-  
Veurem a Francesc Sancho president de l’ICS dintre de pocs dies?