dilluns, 11 de juny del 2012

LA TRANSPARÈNCIA DE “L’ESTELLA”




Qui diu que la banca no és transparent?
La setmana passada va arribar a casa mons pares (de 83 i 80 anys i sense estudis) tot un dossier amb la memòria dels fons d’inversió que té l’entitat de l’estrella, o el que es el mateix, de la Caixa o de Caixabank com es diu ara. La memòria estava en un CD i l’acompanyava una carta on li deien que el tipus de fons que tenen és “Foncaixa Bienvenida Fl”.
A priori semblava interessant. Tant que ma mare me ho va portat tot per a que li donés una ullada. Una ullada? Al CD (en català i castellà) hi ha un total de 135 arxius amb PDF, d’entre 23 i 24 pàgines cadascun d’ells. No hi ha noms, només codis. Per tant, hauria que buscar quin de tots conté el fons que “els hi van col·locar a mon pares”. El primer de tots és “Foncaixa 1”, el segon “Foncaixa 3”, el tercer “Foncaixa BolsaEuro”... Així fins arribar al darrer: “Foncaixa Equilibrio”.
És pràcticament buscar una agulla en un paller... No hauria estat molt més fàcil fer-li arribar només el que conté els resultats del seu.
I després caldria interpretar-lo. Potser la directora comercial de Inver Caixa, la senyora Mercedes Sagol, la que signa la carta, es pensa que tots als qui els empleats de la Caixa els “hi va col·loca” aquests productes d’inversió són tots uns experts (d’economistes cap a munt), però em sembla que la majoria només buscaven una mica més de rendibilitats als seus productes.
Potser seran tot els transparents que es vulgui, però aquest cop s’han “lluït”. O al menys així penso. Igual tu, lector, no estarà d’acord amb mi.