dilluns, 4 de juny del 2012

PALAU CONNECTION


Tothom finançava Convergència


No sé si us en recordareu. Durant molt de tems va ser una de les meves pel·lícules preferides: “Frenche connection”, protagonitzada per Gene Hacman, Roy Scheider i l’espanyol Fernando Rey, encara que aquí es va traduir com “Contra el imperio de la droga”
El proper farà 3 anys que va sortir a la llum el conegut com a cas Palau de la Música, o cas Millet o simplement cas Palau. Tant dóna. Els primers indicis ja apuntaven que darrere d’aquest enrenou podia existir un finançament il·legal de CDC. Daniel Osàcar, el tresorer de Convergència sortia a molts de papers i els partit el va d’haver de jubilar.
Ara, han sortit a la llum noves proves que implica un dels partits que governa Catalunya, el partit de mas i del pare Pujol i s’ha sabut que empreses com Ferrovial van abocar el sac passant primer pel Palau de la Música.
El que passa és que Millet no era un beneit i, es clar, de tant veure passar bitllets de curs legal cap a qui i cap allà, de tant en tant se’n guardava algun o potser ho feia amb el consentiment dels màxims receptors o potser totes dues coses.
Arribat a aquet punt vull tornar a recordar que l’Ajuntament d’Amposta va subscriure un conveni per a que les dues entitats musicals locals (la Lira Ampostina i la Unió Filharmònica), de forma alternativa, anessin a actuar un grapat d’anys al Palau de la Música Catalana. A canvi, la institució que presidia Fèlix Millet prestava assessorament cultural i altres coses a la nostra ciutat. Però no se’n ha pogut seguir el rastre, es a dir, de tot allò no sé sap bé si es va fer alguna cosa o no se’n va fer res.
Vosaltres no ho sé, però si jo hagués estat alcalde d’Amposta com ho era durant aquells anys Joan Maria Roig i gualdo i hagués sabut que part d’aquells diners haurien anat a parar (tot això suposadament) a les arques del meu partit, la qual cosa m’assegurava (d’alguna manera) guanyar-me el favor dels meus líders i així, el meu futur més immediat (i com s’ha vist, també a llarg termini), també ho hauria fet (o no, ves a saber)
Però es va fer... Segurament per això quan va sortir el tema, el Roig i gualdo es va posar molt nerviós i va arremetre contra els socialistes d'Amposta que són els qui van fer-ho públic. Massa coincidència, veritat?