dissabte, 30 de juny del 2012

UNA CAGADA MÉS




Potser trobeu el títol una mica malsonant, però creieu-me que és del tot apropiat.
Ahir ens assabentarem que a la retallada nòmina dels treballadors de la Generalitat de Catalunya, a sobre, se’ls hi va pagar 1.000 euros menys, degut, segons la versió oficial, a una “errada informàtica”.
Sempre he pensat que el perfil dels meus lectors és de persones intel·ligents, però a la vegada, com jo mateix, una mica malpensats i, també, que gaudiu d’una bona memòria..
Jo no em crec que fos degut a una “errada informàtica”, penso que hi va haver algú (des de dalt, evidentment) que va donar l’ordre de que es descomptessin 1.000 euros “extres”.
 Recordareu que a la passada paga extraordinària del mes de desembre, no se’ls hi va liquidar sencera i, a sobre, se’ls hi va descomptar l’IRPF fins i tot de la part no cobrada, una pràctica del tot il·legal. Aquella va ser una “gran cagada” i semblava que una cosa així no podria tornar a passar. Però ha tornat a passar... Amb una altra excusa (la mateixa no valia), però amb idèntic resultat: els treballadors han cobrat una minsa paga extra, per alguns, els de les categories més baixes, fins i tot molt menys que una mensualitat normal.
No fa gaires dies, a l’edició digital del Triangle, llegia que la gran preocupació de Mas-Colell era poder pagar la nòmina del mes de juliol, però, llavors, res feia sospitar el que ha acabat passat a la nòmina de juny.
Sempre que passen coses així, penso que hauria passat amb situació similar i amb el govern del Tripartit. Ara, els grups de l’oposició haurien de posar a “caldo” fins i tot al mateix govern que, sempre, és l’últim responsable del mal govern que estem patint.
Si la culpa fos d’un càrrec intermedi, aquest hauria de dimitir “ipso facto” i de no fer-ho, sé l’hauria de cessar o bé dimitir el seu director general o conseller responsable.
Evidentment em solidaritzo amb els treballadors de la Generalitat, encara que, penso, el meu gest els reconforti poc. Ho sento.