dissabte, 14 de juliol del 2012

PER A L’ANY QUE VE?



Tal i com ja vaig comentar l’any passat, en arribar l’estiu, les terrasses dels bars surten com bolets.
El mes de juny de 2011, a tots els pobles, es van constituir els nous ajuntaments. Quan un ajuntament comença, encara que a Amposta es succeeixen a ells mateixos durant no sé quantes legislatures (arriba un dia que perds el sentit del temps), hauria d’entrar amb idees renovades i ganes de voler acabar allò que vas començar i tal vegada no vas tenir temps o pressupost per a poder-ho fer.
Una d’aquestes coses que es volia fer només començar la legislatura era regular, precisament, les terrasses d’estiu dels bars. Sembla ser que, ràpidament es va posar fil a l’agulla, però aviat se’n van adonar que els temps (el poc temps) se’ls hi tirava a sobre i quan s’aniria a aprovar ja hauria passat l’estiu i, amb això, arribaria el desmantellament de les terrasses fins tornar la bona hora l’any següent. Per tant, i possiblement amb bona lògica, es va decidir ajornar-ho.
Un altre estiu ha arribat, quasi com aquell que o vol (les anys passen irremediablement ràpid) i sembla ser que la situació està al mateix punt on es va deixar l’any passar. Les terrasses (cada cop més) segueixen sortint com rovellons d'estiu sense ordre ni concert. O el que és el mateix, sense cap ordenança reguladora que digui com s’han de fer i posar una mica d’ordre, ja que no tots els carrers són (o haurien de ser) adequats per a posar-les.   
      
Però si aquest és un tema que es va endarrerint, n’hi un altre que fa al menys 3 anys que es va dir que es faria i encara no s’ha fet: l’abaixador de l’avinguda Catalunya, al costat de la botiga de Festa.
Aquest abaixador (ja que no seria pròpiament una parada, perquè no pujaria ningú) tenia que donar servei al controvertit centre de rehabilitació del carrer Amèrica, també al Pere Mata, al mateix carrer, el CAP núm. 1, una mica més amunt, l’Hospital Comarcal, el Museu de les terres de l’Ebre, etc.
Algú ha vist aquest abaixador? Jo o i hi visc tot just davant.