dijous, 12 de juliol del 2012

QUI AVALUA ELS POLÍTICS?




Entre les reformes que vol introduir el govern del PP és la d’avaluar els funcionaris en funció de la seva feina. Segons Montoro ja no n’hi ha prou amb haver hagut d’estudiar i guanyar una oposició. Si finalment es fa així, ho acceptarem, total, ja no ens ve d’aquí...
Però abans d’entrar a fons en el tema del que us vull parlar, deixeu-me dir-vos una cos més. Els funcionaris, com la resta dels treballadors tenim dret a que ens facin cursos de formació i, certament ens els fan, però una cosa és que se’ns faci un curs determinat i l’altra ben diferent és la conveniència o l’aprofitament que n’acabes traient. O dit d’una altra manera: la majoria dels cursos, finalment no serveixen de res, ja que no són específics per al feina que fas. Normalment et vas adaptant als canvis (normatius,l informàtics, etc.) sobre la marxa i a costa d’anar-ho fent.
Dit això, entrem de fons en el tema: Qui avalua els polítics?
La resposta, en aparença és molt fàcil: “Els ciutadans cada 4 anys”. Però, des del meu punt de vista és molt més complexa.
Si avui, quan només han passat 7 mesos des de la presa de possessió del govern del PP, es pogués avaluar l’acció de govern i la consulta fos vinculant, què passaria?
Amb tota probabilitat, el PP perdria la majoria absoluta i, tal vegada, totes les opcions de tornar a governar.
La formació d’un govern a la grega, encara que probable, no crec ni que fos viable ni satisfactori per als ciutadans d’aquest país que estan demanant un canvi de rumb a les actuals polítiques econòmiques.
Però a hores d’ara el país està massa hipotecat i el nou govern tindria que prendre mesures massa dràstiques per a intentar sortir-ne. I, evidentment, aquestes mesures no estarien ben vistes per la “padrina” Merkel.  
A hores d’ara, tot es tan confús que no sé si un canvi de “padrí”, ajudaria o no a apaivagar la situació.
Finalment reclamo el mateix dret que té el govern. Si ells ens avaluen, que nosaltres també poguéssim decidir si volem que ens segueixin governant o no.