dimecres, 15 d’agost del 2012

DIARI DE L’AGOST. DIA 15 (dimecres)




UN ALTRE COP L’ANCALDE
Ahir, casualment, em vaig assabentar del discurs del dia del pregó de festes i de la presentació de les pubilles 2012. El nostre benvolgut ancalde demostra una vegada sí i una altra també l’estima que té als socialistes d’Amposta.
No deixa passar l’oportunitat per a recordar-se’n de nosaltres. Pobres de nosaltres, què li haurem fet? Si el seu ressentiment és degut a que li traiem els draps bruts, això només vol dir dunes coses:
1a. Què té draps brut que preferiria que seguissin amagats.
2a. Què és poc amic de les discrepàncies, o sigui, que com el seu antecessor (no m’hauria pogut imaginar mai que l’acabés superant en aquesta faceta) voldria imposar el pensament únic a la nostra ciutat. Els socialistes només fem el paper que ens pertoca que no és d’altre que fer d’oposició.
Fer oposició també és treballar per Amposta, sinyor ancalde.  

MERCADONA OBLIGADA A RETIRAR PRODUCTES COSMÈTICS
La cadena de supermercats Mercadona ha estat obligada a retirar productes cosmètics i perfumeria per utilitzar dos components que, pel que sembla, quan s’ajunten, poden ser estimular la creació de tumors cancerígens.
Aquests productes formen part de les anomenades marques blanques i, encara que no s’ha dit, al menys alguns d’ells es fabricarien a Ulldecona, concretament a la fàbrica Maverick que està situada al polígon industrial de Valldepins, a la carretera d’Alcanar.

400 EUROS AMB RESTRICCIONS
Tal i com es va anunciar ahir mateix, el govern de Rajoy prorrogarà`l’ajut dels 400 euros per als aturats de llarga durada. No obstant, vol revisar-ne les condicions i, a partir d’ara es restringirà el seu accés. Un com més Rajoy va parlar que han de server per a incentivar la recerca de feina. Segurament que encara no se’n ha assabentat de que a Espanya, si no fos per la temporada estival, es continua perden ocupació. La reforma laboral que es va imposar no ha servit per a res (com tampoc les reformes laborals que van promoure els governs socialistes) El fracàs, des del meu punt de vista es deu a dos motius:
1.r La manca d’estímuls (incentius a la inversió) per part del govern, sobre tot de cara els joves emprenedors.
2n. La desconfiança que demostren els empresaris (la majoria votants del PP i de CiU) en la recuperació econòmica del nostre país.  

ARIAS CAÑETE
Al menys quan Rajoy va nomenar els seus ministres no va fer com Mas que va dir que era el govern dels millors. Molts dels ministres del PP han demostrat ser nuls completament o xulescs i prepotents.
Un d’aquest és el titular d’Agricultura Arias Cañete, de qui, a les Terres de l’Ebre guardem un gran record per allò que va dir sobre el trnansvasament. Sí home, sí, allò que seria un paseo militar i que es faria por huevos.
Mentre una part d’Espanya s’està cremant, el prefereix anar-sen als toros amb el Rei o de vacances. Serà que té por a que sé li socarrimi la barba.