divendres, 17 d’agost del 2012

DIARI DE L’AGOST. Dia 17 (divendres)


Un moment de la cursa dels autos locos d'ahir. 


5 EUROS, DOS PASTES I UN GOT D’ORXATA AIGUALIDA
Lo sinyó ancalde, la Regidora de Serveix Socials, la Regidora de Festes, la Delegada de Benestar i Família a les Terres de l’Ebre, així com d’altres autoritats, van acompanyar ahir pel matí als jubilats de més de 80 anys que van assistir a l’homenatge que any rere any els organitza l’Ajuntament.
La sortida va ser de davant de l’Ajuntament i allí ja hi va haver certa polèmica ja que mentre a la majoria se’ls hi van donar dos clavells, a d’altres un ram de flors. Motiu? Preferències?
En arribar als baixos del local social de la Lira i com és tradicional, se’ls hi prepara un petit refrigeri. Durant els anys que hi vaig assistir jo com a regidor se’ns oferia una plat amb diversos dolços (4 o 5) Aquest any 2 i l’orxata, aigualida!! Des d’anys ancestrals (imagino que des de que es va començar a fer aquest homenatge), Caixa Tarragona obsequiava als inscrits amb 1.000 pessetes (després 6 euros) Ara l’entitat Caixa Tarragona, com a tal ja no existeix i  l’Ajuntament s’ha fet càrrec de l’aguinaldo. Però els 6 euros s’han convertit en 5 amb la burda excusa que l’euro s’acaba perdent...
Durant el seu discurs, lo sinyó ancalde no se’n va recordar dels socialistes, però segons fons presencials va ser lamentable (vaja, en la línia que ens té acostumats) Va parlar meravelles de les festes majors i es va atrevir a dir que quan van pel carrer se’ls para per felicitar-los. Palmeros sempre n’hi ha!

HAPPY BIRTHDAY TO YOU...    
Això ha d’anar en apartat diferent. Al final de l’homenatge i abans de l’ancalde s’absentés del local, la rondalla li va cantar una cançó amb motiu dels seus 54 anys,  després d’avisar-lo que no se’n anés. En escoltar la lletra, Manolito, va fer com aquell que no s’ho esperava. Si li fan tots els anys sinyó ancalde!!  Ja sap que al poble tenen molta panxa agraïda.   

ROTOTOM DE BENICÀSSIM
Avui comença el que és, segurament, la principal festa reggae de l’estat espanyol a Benicàssim (comarca de la Plana Alta): el Rototom.  A part de música es fan xerrades informatives i d’altres altres. Entre els convidats hi destaquen dos noms: l’alcalde de Benissanet Bernat Pellisa i el de Marinaleda Juan Manuel Sánchez Gordillo.

EL DEBAT SOBRE L’ASIL POLÍTIC DE ASSANGE
Ahir, el govern de l’Equador va atorgar asil polític a Julian Assange, el fundador de WikiLeaks i que portava dos mesos refugiat a la seva ambaixada a Londres.
Encara que avui el Periódico qualifica de forma negativa l’actitud dels país Iberoamericà, justificant que Suècia (el país on se’l havia d’extradir) té els mecanismes adients per a jutjar-lo de forma imparcial, jo poso en dubte que les denúncies per violació siguin certes i que després no se’l acabés extradint als Estats Units on se’ls podria jutjar per fer públics secrets d’estat i condemnat, fins i tot, a la pena de mort.
Per tant, em sembla bé (tot i saber que Assange no és cap angelet) que l’Equador es negui a lliurar-lo a la policia de Londres.

400 EUROS PER ARRIBAR A FINAL DE MES
El tema de la prestació de 400 euros per aquells que han esgotat l’atur, encara cueja. Ahir, el vicesecretari general del PP Carlos Floriano va acusar als aturats de cobrar una prestació que nonecessiten i que alguns d’ells viuen a casa el pares.
Em sembla que el PP viu a una altra realitat. ¿No s’han plantejat els populars que si hi ha, no noves joves, sinó famílies senceres, que viuen a casa els pares (que a la vegada són pensionistes), és que no poden fer front a les despeses que comporta viure a una casa a part, ja sigui pròpia o de lloguer?
És lamentable la forma que els del PP tracten a tots els col·lectius més desafavorits. Lamentable!! (ho repeteixo)