dimarts, 9 d’octubre del 2012

LA LLEI DE COSTES DEL MINISTRE CAÑETE

L'hotel-restaurant Juanto de la Ràpita no està afectat per la llei de costes.


Qui no se’n recorda de les paraules que el ministre Árias Cañete va dir a Múrcia allà per l’any 2002 quan Aznar governava les Espanyes?
Les recordeu, no? El Plan Hidrológico va a salir por huevos; o sale ahora que tenemos mayoría absoluta... o no sale. Va a ser como un paseo militar...
Així es mostrava de contundent quan prometia que l’aigua del transvasament de l’Ebre arribaria a Múrcia, una comunitat fidel als interessos nacionalistes i centralistes que representa el PP.
També deuen de ser fidels la majoria de propietaris de construccions il·legals que es van fer per tot el litoral espanyol durant els anys de la bombolla immobiliària. L’excusa de Cañete és el comodí que fan servir els membres del PP per a justificar qualsevol mesura que adoptin: La mala imatge que pot donar Espanya a l’exterior.
No em direu que no ho havíeu escoltat mai? És el mateix que van dir després de la manifestació de la Diada nacional de Catalunya i de la voluntat expressada per una bona part del poble català d’assolir la independència de la nostra nació. I sense anar més lluny, també va opinar el mateix el Ministre d'Afers Estrangers García-Margallo després de veure l'exaltació nacional que es va produir al camp del Barça al partit contra el Madrid.  
Mireu per on, però des del meu punt de vista la mala imatge d’Espanya a l’exterior la dóna el govern del PP encapçalat per Rajoy.
Perdoneu pel lapsus. Quan parlava de govern, volia dir desgovern. Havíeu vist mai un executiu que ho fes tan malament? Aquest cop, el PP ens ha mostrat la pitjor cara de la dreta més rància, casposa i autoritària. Si Franco pogués moure la llosa que té a sobre i treure el cap, segurament sé sentiria orgullós del que estan fent els seus hereus i podria tornar a descansar tranquil. Se’n adonaria que són uns deixebles avantatjats i que, fins i tot, en algunes coses els superen.
Això sí, Franco de tant en tant executava a algun extremista o subversiu per a donar exemple i demostrar qui era qui manava. Si els d’ara no executen a ningú potser és perquè en els temps que corren i amb la mirada atenta dels altres països europeus, estaria mal vist. Exagero? És què no s’ha dit que hauria de vindre a posar ordre a Catalunya un general de la Guardia Civil? És què no s’ha dit que s’haurien d’enviar els tancs per a tallar de soca rel les aspiracions independentistes de Catalunya? És què la policia no ha usat els mateixos mètodes repressius que usaven els grisos en temps de la dictadura?
La imatge que està donant Espanya a l’estranger és una imatge d’un país deteriorat i que dóna la impressió que aquí es tolera tot si estàs prop del poder. Mentre uns (els poderosos) poden fer el que els hi dóna la gana amb tota la impunitat, la resta, cada dia que passa, perden més drets i llibertats.  
Una imatge sense cap mena de dubte IMPECABLE (!!)  Així ens va.