dijous, 8 de novembre del 2012

El PSC denuncia opacitat i mala gestió a l’Hospital Comarcal d’Amposta




El director de serveis i recursos de l’Hospital fou beneficiat per un contracte de 30 mil euros pel lloguer d’una grua per a unes obres al propi Hospital
Després d’analitzar la documentació lliurada pel gerent de l’Hospital Comarcal arran de l’escandalos  lloguer de 15 mil euros mensuals del Servei de Rehabilitació del Carrer Amèrica, des del PSC se’ns obren nous interrogants sobre la correcta gestió d’aquesta institució presidida per Manel Ferré, a la vegada alcalde de la ciutat i treballador del propi Hospital. Moltes de les preguntes que vam fer en el seu moment respecte el lloguer continuen avui encara sense resposta i el que és més greu, es continua pagant un lloguer, que en cas de no aturar-se acabarà suposant pagar gaire bé 2 milions d’euros, el 2017, per un local que a preu actual de mercat no val ni la quarta part. Hem de dir però, que gràcies a la pressió exercida des del nostre grup polític hem aconseguit que Manel Ferré inicií un procés de renegociació del lloguer amb el propietari. Ja veurem si realment hi ha voluntat de reconduir aquesta sagnia indecent que ja ha costat més 400.000 euros.
Hem de recordar que l’Hospital Comarcal gestiona un pressupost de 14 milions d’euros anuals, gaire bé el mateix volum econòmic que el del propi Ajuntament que per l’any 2013 serà de 18 milions. A diferència de l’Ajuntament, a l’Hospital no existeix la figura d’Interventor/a ni de Secretari/a, funcionaris habilitats per vetllar per una gestió ajustada a la llei i al rigor pressupostari que mereixen els recursos que són públics. Tot i això, l’Hospital va pagar el 2011, 374.672 euros al Grup SAGESSA en concepte de  “serveis de gestió” que inclou el sou del gerent, el servei de de comptabilitat, de nòmines, d’assessoria jurídica ..., és a dir el mateix que farien els dos funcionaris anteriors per molts menys diners.
Una de les perles que hem trobat examinant la documentació de l’Hospital és la contractació d’una grua a l’empresa MAGFEN CENTRIC SL per 30.000 euros durant 18 mesos en concepte d’unes obres que es van realitzar dintre l’Hospital. Resulta que l’apoderat de l’empresa en qüestió és a la vegada el director de  serveis i recursos de l’Hospital i de SAGESA a la comarca del Montsià.  Aquest fet, a més de ser a totes llums un fet de clar privilegi i favoritisme cap un treballador d’alt rang de l’Hospital incompleix flagrantment el codi ètic del propi de la institució. Des del PSC ens preguntem qui ha estat el responsable de l’adjudicació d’aquest contracte ? I quina relació hi te amb l’apoderat de l’empresa MAGFEN ?
Igualment la majoria de contractes d’obra adjudicats en els darrers anys, per un valor en conjunt de varis milions d’euros,  han estat adjudicats invariablement a la mateixa empresa constructora que a la vegada és la propietària del local on està ubicat el servei de rehabilitació pel qual paguem 180 mil euros l’any (15 mil euros /mes) i també d’altres locals llogats a l’Ajuntament.
Tot plegat, i sense haver acabat d’examinat encara tota la informació ens dona a entendre una gestió opaca, que caldrà continuar estudiant i que possiblement ens done alguna sorpresa més properament.