divendres, 16 de novembre del 2012

EL PSC VA DE PERDEDOR

Sembla ser que Pere Navarro té molt clar que Mas serà el guanyador de les properes eleccions al Parlament de Catalunya i, per tant, el PSC, en serà derrotat.
Segons diu sovint el primer secretari socialista, els diputats i diputades del PSC seran els únics que plantaran cara a mas per les retallades.
Al meu entendre, això vol dir que els socialistes han tirat la tovallola abans de que s’hagi acabat el partit.
Sortir de perdedors a unes eleccions és contraproduent. Una part important de l’electorat sé sol apuntar al carro guanyador i, si un mateix ja es descarta com a guanyador, malament anem.
De sortida, el PSC ja va encarar les eleccions amb una tendència negativa difícil de remuntar. Si a aquest fet li afegim que la campanya tampoc està sent bona, podrem arribar fàcilment a la conclusió de que els resultats finals poden ser pèssims.
Escoltava per la ràdio que Pere Navarro es dedica més a matissar les declaracions fetes pels diferents càrrecs del PSOE que venen a fer campanya que no a explicar les seves propostes.
Efectivament, la visita de Marcelino Iglesias a les terres de ponent per fer campanya amb Pere Navarro va ser tot un fiasco per al PSC. El altre temps president de l’Aragó i secretari d’organització del PSOE va afirmar que els hípernacionalismes havien provocat a Europa 6 milions de morts.
 HI ha frases que es consideren políticament incorrectes i aquesta podria entrar, perfectament, a formar part del grup. Coses així es poden pensar, però dir-les en públic i davant les càmeres de televisió, poden causar més mal que bé, com així ha estat.
El cert és que trobo a faltar els mítings d’Alfonso Guerra que, amb la seva ironia i les seves frases ocurrents, dinamitzava molt els actes fent gaudir a la concurrència... Però que no vingui ara per Catalunya... No seria ben rebut.