divendres, 30 de novembre del 2012

ÉS INDEPENDENTISTA CIU D'AMPOSTA?



La plaça Joan Carles I s'ha passat a dir dels Clots 
Vaig llegir al Diari Ebre (Diari de Tarragona) d’ahir dijous que el ple de l’Ajuntament del Perelló havia decidit canviar els noms de la plaça Joan Carles I pel de plaça dels Clots i el de la plaça Constitució pel de plaça de les Corts Catalanes. La moció va ser aprovada per unanimitat.
Els noms de les places, encara que democràtics, segons l’alcalde li causaven mal als ulls.
Personalment no m’estranya gens, ja que el Rei Borbó, ara mateix és com una figura de decoració ja que ni pren decisions ni realitza cap acció important i la Constitució és intocable i s’usa sovint per a coartar llets i llibertats dels ciutadans en lloc de garantir-los. Increïble però cert. En voleu un exemple (i obviaré el que va passar amb l’Estatut de Catalunya)? La constitució garanteix l’accés del espanyols a una vivenda digna, en canvi cada dia es desnonen centenars de ciutadans.
Com ja he denunciat diverses vegades, a Amposta hi ha carrers que tenen noms franquistes, sense que els diferents ajuntaments de CiU hagin fet res per a reemplaçar-los. 
Placa del carrer Garcia Morato al costat de la plaça Cecília Carvallo.  
Carrers com el de Ruiz de Alda i Garcia Morato només són la punta de l’iceberg d’altres moltíssims carrers que porten noms, com dic jo, d’altres èpoques, encara que puguin passar més desapercebuts.
Duran la campanya electoral de les passades autonòmiques, CiU es va voler vendre als ciutadans con el partit garant de la independència de Catalunya. I jo pregunto: es pot ser independentista i franquista a la vegada? Sembla que sí, perquè, que jo sàpiga des del grup de govern municipal encapçalat pel sinyó ancalde Manolito Ferré, no s’ha fet res per a corregir aquesta anòmala situació.
El nom de Poble Nou del Delta és oficial des de fa uns 4 o 5 anys. Abans es deia Villafranco del Delta. Es va aprovar una moció per a canviar-lo a la que CiU, sorprenentment, li va donar suport. Però encara una sorpresa molt més gran: la pedania ampostina ja havia canviat el seu nom sense que ningú se’n assabentés!
És democràtic l’equip de govern d’Amposta? Sincerament, amb els antecedents que tenim, penso que no. Això sí, se’n val de les urnes per a perpetuar el seu poder absolut a la nostra ciutat.
Un govern que no sigui democràtic pot ser independentista? Aquesta pregunta voldria que la responguéssiu vosaltres.  


ELS NOMS DELS CARRERS D'AMPOSTA "D'UNA ALTRA ÈPOCA" (la Via Augusta)