dilluns, 19 de novembre del 2012

MAS, PUJOL I L’OMBRA DEL DUBTE




Si voleu saber la meva opinió sobre el moment que ha triat el que el diari el Mundo per a filtrar l’esborrany de l’informe de la policia on s’imputa, presumptament, els presidents de la Generalitat Pujol i Mas amb comptes a Suïssa, os he de dir que, evidentment, no ha estat casualitat i s’ha fet ara per a influir en la campanya electoral catalana.
Dit això he de dir que no posaria la ma al foc per cap dels dos, o sigui, que em crec que igual Pujol com Mas poden tenir comptes en bancs suíssos.
Convergència sempre ha estat vinculada en negocis poc clars. Des de les comissions del 3 % que cobraven per l’atorgament de contractes i que va ser denunciat en una sessió del Parlament per Pasqual Maragall (sembla ser que era el 4 %), a d’altres casos com per exemple el Campeón de concessió de llicències d’ITV i on s’ha vist involucrat el Secretari General de CDC Oriol Pujol que, encara que no ha estat inculpat, sí que se’l cita al sumari com a col·laborador necessari de la trama o el més sonat de tots, el cas Palau de la Música on, segons els informes de l’Agència Tributària, el partit nacionalista s’hauria finançat de forma irregular.
No descobreixo res quan dic que el PP i Convergència són els que han rebut, històricament més donacions anònimes. Tots dos partits sempre s’han negat a reformar la llei de finançament dels partits polítics per a no haver de declarar la procedència de les donacions.
Un pregunta retòrica: Quan una empresa o persona dóna diners a un determinat partit polític, no serà que busca obtenir algun benefici a canvi?... O és què tal vegada ja l’han obtingut?
D’aquí, del finançament irregular dels partits a, al finançament il·lícit dels seus màxims dirigents només hi ha un pas. El diari el Mundo, després d’inculpar a Pujol i Mas, a l’edició d’avui també inculpa al Conseller d’Interior Felip Puig.
De Duran i Lleida (UDC) es posa en qüestió des de fa temps el tren de vida que porta: 12.000 euros mensuals d’hipoteca, residència a una suite de l’Hotel Palas de Madrid, etc. S’han de guanyar molts diners per a viure i el sou de diputat al Congrés no dóna per a tant.
Avui mateix tant Mas com Pujol han presentat una querella contra el diari de Pedro J. Ramírez. Ara bé, no espero que donin cap tipus d’explicació, al menys fins que passi el dia 25. El que desitgen és que les urnes els siguin favorables per a assegurar-se 4 anys més de poltrona i domini absolut del seu territori. Si, finalment, tal com anuncien els sondejos, guanyen les eleccions de forma còmoda, deixaran que el pas del temps faci oblidar tot aquest l’enrenou, tal i com han fet sempre.
Ara per ara només ells saben de forma fefaent si tenen o no comptes a Suïssa amb diner obtinguts de forma irregular. De ser verídiques les informacions del diari el Mundo, en veure’s descoberts, s’haurien de retirar ràpidament de la cursa electoral.
Però l’ambició d’algunes persones no té límits i com saben que els seus votants no els hi passaran factura (com també passa amb el PP), preferiran viure sota l’ombra del dubte abans que rentar la seva imatge pública.  

Per ampliar la notícia, cliqueu AQUÍ.