dijous, 22 de novembre del 2012

PACTES TANCATS

El diari la Razón també ho diu.


He escoltat aquest matí per la ràdio que s’hauria tancat un pacte entre CiU i ERC per a després de les eleccions. Insisteixo, no m’invento res, ho he escoltat per la ràdio.  
És evident que entre CiU i ERC hi ha més sintonia que mai i la seguirà havent mentre CiU segueixi marejant la perdiu en el tema de la independència. En el moment que CiU abandoni la idea o doni mostres de feblesa, possiblement se’n desdirà, però potser per a molts ja sigui tard.
Segons la informació periodística, ERC acceptaria que el govern de la Generalitat de Catalunya fes més retallades a canvi de més sobirania.
A veure, en qüestions com la de la independència no hi pot haver mitges tintes: o sé ho és o no. Al menys que algú m’expliqui una altra cosa i em faci canviar d’opinió...
Els qui em llegiu sovint, fa uns dies, igual vareu llegir un escrit titulat “Republicans d'esquerra i de dreta” on ja parlava de la responsabilitat que tindran els republicans amb les retallades de drets socials i laborals que farà el nou govern de CiU (tenia i tinc molt clar que encara en farà més) si, finalment els hi donaven suport.
Parlant de pactes secrets, sembla ser que ICV-EUA també en va signar un amb CiU, ERC i, imagino que també s’hi va afegir SI, tal i com va desvetllar Mas diumenge durant el debat.
És increïble que els eco-socialistes puguin fer el joc als convergents. Ells que sempre han dit que mai pactarien amb la federació nacionalista i ara resulta que, sense dirsi volen o no la independència, vagin signant pactes.
Bé, imagino que això és la política, però els polítics haurien d’entendre que, comportament així, fan tornar als ciutadans cada vegada més escèptics amb els nostres representants. 

Mireu la notícia que publica avui el Periódico.