dimecres, 14 de novembre del 2012

TENIM SOLUCIONS! QUE NO ENS PRENGUIN EL FUTUR!

Avui, 14 de novembre, treballadors i treballadores, ciutadans i ciutadanes d’arreu d’Europa ens hem mobilitzat. De Hèlsinki a Lisboa, d’Atenes a Berlín, de Londres a Barcelona, milions de persones hem alçat la veu per dir PROU a unes polítiques d’austeritat que comporten greus retallades als drets laborals i socials de tots els ciutadans i ciutadanes, i per dir NO a unes polítiques que posen en perill el futur del model social europeu!
Les polítiques que estan aplicant els governs del PP i CiU són totalment injustes per a la majoria de la població i inútils per sortir de la crisi. Mentre, es troben fàcilment solucions per resoldre la fallida del sistema financer i no se li exigeixen responsabilitats, es retallen recursos per a les polítiques socials i es crea una situació d'exclusió social que afecta, cada vegada més, una major part de la ciutadania. Els pressupostos generals de l’Estat per al 2013, en són un clar exemple, perquè prioritzen el pagament dels interessos i continuen amb l’estratègia d’afebliment de l’estat del benestar.
A Catalunya i a Espanya ja fa dos anys que patim les polítiques de retallades i ajustos del PP i CiU, que han provocat l’augment de l’atur i la pobresa, més precarietat laboral i molta més desigualtat: es retallen salaris i condicions laborals; es bloquegen els convenis col·lectius i es desequilibra la relació entre empresari i treballadors, a causa de l'aplicació de la reforma laboral; es retallen les prestacions d'atur i s'hi endureix l'accés; disminueixen els recursos per a la renda mínima d'inserció; s'aplica el recopagament sanitari i l'euro per recepta; es retallen beques d’estudi i menjador, i s'augmenten les taxes universitàries i per a la formació professional; fins abans-d’ahir continuava la política de desnonaments de manera indiscriminada... I tot això, mentre continuen aplicant una política fiscal regressiva que augmenta l'IVA per a tothom, no persegueix el frau i l'evasió fiscals i només beneficia les grans fortunes i les grans empreses!
El malestar creix, no es veu el final d’aquesta greu situació i, a més, vivim sota l’amenaça contínua d’un rescat que, de ben segur, vindrà acompanyat de noves retallades en les pensions i les prestacions d’atur. Que no ens enganyin! Que ens diguin què ens pretenen fer pagar pel rescat!
No és veritat que no hi hagi diners. Hi ha alternatives i hi ha recursos suficients per fer unes altres polítiques més justes i eficaces per sortir de la crisi a Catalunya, a Espanya i a Europa! Per això avui hem aconseguit paralitzar Catalunya, Espanya, el sud d’Europa! I hem omplert de manifestacions els carrers de moltes ciutats europees i espanyoles, i els de Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Granollers, Sabadell, Reus, Mataró, Vilafranca, Tortosa, Terrassa, Vilanova i la Geltrú, Igualada, Vic, Manresa, el Vendrell...!
No ens aturarem, perquè no ens resignem! No pararem fins que no canviïn aquestes polítiques!
Continuarem plantant-hi cara i cridarem ben fort:
Prou retallades!
Tenim solucions!
Que no ens prenguin el futur!
14 de novembre de 2012