dissabte, 3 de novembre del 2012

UN RECORREGUT PER 5 COMARQUES



La plaça Major de Prades.
No ho faig cada dia, encara que no va ser la primera vegada. Ahir varem fer una petita escapada i sense sortir cap moment de la demarcació de Tarragona, passarem per 5 comarques.
La sortida va Ser des d’Amposta (el Montsià) Només sortir agafarem l’eix de l’Ebre. Més o menys a l’alçada del barranc de la Galera varem entrar a la del Baix Ebre.
Des de Tortosa continuarem per la mateixa carretera remuntant el riu. Abans d’arribar a Móra la Nova varem desviar-nos cap a la dreta para entrar a la comarca del Priorat. Deixarem enrere Falset i continuarem direcció a Reus.
En arribar a Riudecols (el Baix Camp) agafarem la carretera cap a Ulldemolins.
L’antic restaurant Populetos, ara els Cups de Poboleda (el Priorat) va ser la nostra “parada i fonda”. Quan era el Populetus ja havíem estat alguna vegada. 
Ja per la tarda continuarem el viatge fins Prades (el Baix Camp) la nostra destinació.
Visitada la vila vermella encara tinguérem temps per a pujar a Albarca (Cornudella del Montsant)
Després retorna cap a casa no sense parar-nos aquesta vegada a Falset on, al contrari del que podríeu pensar, no va ser per comprar vi, sinó per a comprar carn a la carnisseria Llorens que ja coneixíem d’altres vegades.

L’APUNT. Avui i demà entre la Morera delMontsant i Scala Dei (que és una pedania) podeu visitar la 4a Festa del Vin Blanc (així, tal com ho he escrit) 

Plaça del Forn d'Albarca.