diumenge, 25 de novembre del 2012

UN “REPITO” DE LLAGOSTA (microrelat)




Alexandra i s’ha filla Rosa van anar a dinar a un conegut restaurant de la Ràpita per a commemorar el dia de la mare. La resta de membres de la família s’hi van excusar.
Quan Alexandra va veure la carta, es va ruboritzar. Malgrat ser un dels millors restaurants de la localitat, no s’imaginava que els plats fossin tan cars. Per això li va demanar a sa filla moderació a l’hora de demanar.
Als entrants hi havia un plat de “llagosta freda” a 700 pessetes els 100 grams. Alexandra va pensar que, entre els que podia triar era el més barat i li va demanar a Rosa que ella també escollís el mateix.
Entre els primers plants hi havia “caldereta de llagosta” (al mateix preu 700 pessetes els 100 grams) i Alexandra va decidir demanar-ne. Rosa li va dir que per ella ja n’hi havia prou de llagosta i va optar per un llenguado de 1.000 pessetes (en teoria més car que la llagosta)
Quan el cambrer li va portar el compte, Alexandra per poc es desmaia. No havia caigut que la llagosta pesaria més de 100 grams i que,  per tant, calia multiplicar les 700 pessetes per cada 100 gams o fracció que pesés el bitxo.
“Menys mal que només hem segut dues, que si arriba a venir tota la família ens tenim que quedar a fregar els plats” –va pensar l’Alexandra.  

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Aquesta foto es de una caldereta de llagosta de S'ANCORA de Fornells. haurieu de dir l'original d'aont surt

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Queda dit.