dimarts, 11 de desembre del 2012

2 + 2 = 6



Cartell oficial de la 52 edició de Fira Amposta.

Quan no existeix un mètode fiable de recomptar, pot passar el que ha fet l’Ajuntament d’Amposta: que infli les dades de visitant a la 52èna Fira Amposta.
Sembla ser que el departament de premsa es va afanyar a l’hora de passar les dades oficials ja que avui mateix el Diari Ebre (Diari de Tarragona) ja portava la notícia de que s’havien rebut 45.000 visitants. Una xifra força elevada per a 4 dies i escaig de fires.
De totes formes, és del tot impossible poder discutir-la ja que, ningú, es va posar a la porta per a recomptar la gent que hi entrava.
Però alguns dels qui s’hi van estar pràcticament sempre (parlo evidentment d’expositors), posen en dubte que hi passés tanta gent. Ah! I la xifra de negoci, baixa. Baixíssima...
Però hi ha coses que criden l’atenció i que, de ben segur, els responsables de la fira no ho reconeixeran o, si ho fan, amb matisos.

-Sembla ser que per poder-la acabar d’omplir (això és sempre molt discutible) van haver de rebaixar a la meitat les pretensions inicials. No obstant, la propietària d’una parada de dolços em va explicar que per 3 m2 li volien fer pagar 600 euros. Al final va parar fora del recinte, juntament amb els altres estands de xurros, roba i objectes diversos.

-Sobre les 8 del vespre de diumenge (només una hora abans de clausurar l’edició d’aquest anys), encara pretenien cobrar entrada. De fet, els guardes jurats que custodiaven les entrades del recinte s’hi van estar fins al final. Quan faltava menys, jo mateix acompanyat d’uns amics varem entrar per l’accés del canalet de la Ràpita i un dels guàrdies jurats va fer un intent d’apropar-se (imagino que per a demanar-nos les entrades), però finalment va desistir.

-El 6 es va celebrar e,l dia de la comarca. Segons m’han dit als integrants d’una de les bandes joves de la ciutat (no m’han sabut concretar si era la Lira o la Fhila), que anaven a tocar (on sinó?) se’ls pretenia fer pagar la entrada. Després d’un estira i arronsa i d’alguna trucada, finalment se’ls hi va permetre l’entrada al recinte.

-Segons una jubilada que va pagar 1 € per entrar, aquest cop ha estat l’última vegada que pagarà: Total, pel que s’hi podia veure.... –va dir-.

-Vaig poder observar que els cotxes estaven més separats que mai. Es una bona fórmula d’ocupar l’espai exterior. Sembla ser que hi van haver absències notables entre els concessionaris.

-Hi ha força opinions coincidents que la fira de mostres està totalment desfasada i avui en dia no té raó de ser. Caldria anar cap a una fira monogràfica o sectorial molt més especialitzada.

-Evidentment el moment econòmic que estem vivint, no ajuda en res a l’èxit de Fira Amposta.  

-Diguin el que diguin els organitzadors, la novetat de fer un apartat sobre l'emancipació juvenil als temps que corren, és un fiasco, ja que si el jove no troba feina, difícilment es podrà emancipar, tot al contrari, moltes parelles joves amb fills tornen a casa el pares perquè han perdut la feina.

-Per cert, felicitats a l'autor o autors del cartell.