dissabte, 1 de desembre del 2012

DE QUÈ ENS SORPRENEM?


El Periódico publicava ahir el següent titular: Bustos ordenava retirar les seves multes i les de la seva família. Evidentment són informacions que surten arran de cas Mercuri de presumpta corrupció urbanística i tracte de favor i que ha esquitxat, principalment, l’Ajuntament de Sabadell.
Però, pregunto, aquest titular pot sorprendre a algú? És què pràctiques així no són habituals a qualsevol ajuntament, sigui del color que sigui?
Quan l’altre dia li explicava a un amic que tinc a las Palmas de Gran Canària que Daniel Fernández havia estat imputat per haver recomanat un familiar seu per a un càrrec a l’Ajuntament de Montcada i Reixac, la seva resposta va ser molt contundent: Per aquest motiu haurien d’estar imputats tots els alcaldes! I em posava l’exemple de l’alcalde de la seva ciutat (Coalición Canaria) que havia endollat a no se quin familiar seu...  
I és així mateix... Qui no coneix algun cas semblants als anteriors?
A Amposta és de domini públic que el sinyó ancalde, que és l’únic que té potestat per a fer-ho, cada mes indulta a diversos infractors, normalment per multes d’aparcament. Per a poder-ho fer, els infractors, hauran de presentar un escrit d’al·legacions dirigit a la seva persona i ell, mitjançant un decret d’alcaldia, els hi trau. Aquest decrets d’alcaldia passen cada mes pel Plenari de l’Ajuntament i, per tant, en teoria són públics, encara que a la pràctica només tenen accés els regidors.
Abans del Ple, quan es revisen, sempre et trobes amb noms de persones vinculades a CiU, algunes d’elles amb estrets lligams. I fins i tot, algunes són reincidents i veus com de tant en tant hi ha un decret d’alcaldia on sé les exonera d’haver de pagar la multa.
És anecdòtic, però sé de part certa que una vegada, ja fa anys, un policia municipal va denunciar el cotxe del sinyó ancalde de forma totalment conscient.
Què penseu, va arribar a pagar la multa?
Personalment em sorprèn que no surtin a la llum més trames corruptes; però cada vegada que es destapa un nou cas, la sorpresa que tinc és relativa i no va més enllà e saber qui són polítics de torn que surtin inculpats.