dilluns, 24 de desembre del 2012

RAJOY PIXA FORA DE TEST DUES VEGADES EN POC RATO



És costum entre els mandataris acudir uns dies abans de Nadal allà on hi ha tropes per tal de passar unes hores junts i insinuar al soldats que els troben a faltar. Només és una rentada de cara i s’obliden d’ells un cop a dalt de l’avió començant el viatge de tornada.
Rajoy l’any passat no hi va anar perquè tots just acabava de prendre possessió i no va tenir temps de preparar el viatge. Aquest any sí.
Però quan es dóna la notícia del seu viatge a Afganistan, es poden apreciar dues pixarades fora de test del president en poc temps de diferència.
Si per arengar els soldats els hi ha de dir que “El país aniria millor si tots treballessin com ells”, millor estar callat o buscar una manera diferent de dir-ho.
Quants i quants espanyols hi ha que voldrien treballar i no poden? I, què vol dir, què els qui treballem som uns ganduls?
Espanya té, en aquests moments uns 5 milions d’aturats, als voltants d’un 25% de la població activa, es a dir, en condicions de treballar. Alguns d’aquests aturats són de llarga durada i, fins i tot, se’ls hi ha acabat la prestació de l’atur. Algunes famílies han de sobreviure amb uns 400 euros al més i l’ajut de les entitats benèfiques que els hi donen els aliments bàsics per a que puguin anar passant els dies. No van de vacances, no es poden permetre cap extra i quan arriben els Reis no poden comprar-lo cap joguina als seus fills i, un altre cop han d’acudir a les entitats que promouen recollides de joguines per aquests casos.
Si Rajoy creu de veritat el que va dir, té una imatge distorsionada del seu país. I tenint un concepte equivocat, evidentment no es pot governar amb prou garanties per a tirar-lo endavant.
Però com a falta de caldo, dues tasses, Rajoy encara havia de ficar la pota una altra vegada. Com estava a Afganistan, va voler retre homenatge a les víctimes del Iak-42 que, com es recordarà, es va estavellar en territori turc quan transportava comandaments militars a Afganistan fa prop de 10 anys. En aquell temps governava Espanya un funest José Maria Aznar que tenia com a ministre de defensa un incompetent anomenat Federico Trillo (Viva Honduras! o Manda huevos!) i com a vicepresident del govern un tal Mariano Rajoy Brei.  
La identificació de les víctimes i el tracte que van rebre els seus familiars no va poder ser més desastrós. Potser el millor adjectiu seria el de barroer (chapucero, per a que ens entenguem) Els que tenim més memòria recordareu que els cadàver es van identificar sense cap tipus de rigor i la majoria de famílies van enterrar els difunts sense tenir garanties que fossin els seus propers i, fins i tot, hi va haver casos que el mateix fèretre contenia parts de diversos cadàvers.
No va trigar gaire en sortir el portaveu de les víctimes a denunciar els fets i qualificar d’hipòcrita a l’ara president del govern espanyol.
Amb dirigents així o m’estranya que el país no aixequi cap i que cada dia que passa estem pitjor que l’anterior. 

RAJOY DIMISSIÓ!!      

Article relacionat: Turismo militar