dilluns, 11 de febrer del 2013

6 EXTRAORDINARIS GOLS, 6

Perdoneu-me que faci ús d’un terme taurí, però penso que l’ocasió s’ho val. No importa el rival que tenia davant, com tampoc m’importa el rival contra qui va jugar el Madrid, equip i resultat amb qui vull comparar la darrera victòria del Barça.
Alexis Sánchez, Messi, Villa, Iniesta, Tello i Piqué van ser, per aquest ordre els golejadors del Barça 6, Getafe 1. El dia anterior, el Madrid havia guanyat el Sevilla per un 4-1 amb 3 gols de Cristiano Ronaldo. Segons es va explicar, feia més de 20 anys que al Barça no marcaven 6 jugadors diferents (com aquell que diu, mig equip)
La passada jornada, després de que Cristiano Ronaldo marqués 3 gols, Messi li va respondre amb un pòquer. Ahir només en va marcar un. La pregunta és: ha d’estar Messi pendent del que fa el jugador del Madrid? O el que importa és que el Barça pugui anar guanyant partits, al menys fins que, matemàticament, pugui tenir la lliga guanyada?
Si Messi ahir només va fer un gol, no va ser per manca de ganes de fer-ne més. El partit va anar com va anar i, el resultat final, així com l’autoria dels gols, ja no la pot canviar ningú. Dit això, però, penso que és molt positiu que 6 jugadors diferents hagin pogut marcar. Diuen que els davanters viuen del gol i massa jugadors del Barça portaven força temps sense poder-ho fer. De fet, si el Barça està on està és, en bona part, pels gols de Messi. Messi ha de continuar marcant i segur que ho farà, però en el tram final de la lliga, la copa i la Champions, és important que la resta de jugadors també puguin veure porta.
El gol d’ahir de Alexis va significar el primer gol que feia a la lliga aquesta temporada; Villa també feia temps que no marcava, segurament per la manca de continuïtat; Iniesta, tots ho sabem, no és un golejador, però de vegades, els seus gols són claus; Tello és un jugador que m’agrada especialment, fins i tot més que Cuenca i, quan juga, aprofita molt bé el temps; i Piqué, a la seva...
Qui es va quedar sense marcar? Evidentment Pedro. Sembla ser que Pedro està molt més motivat quan juga amb la Roja que no quan ho fa amb el Barça. Sense anar més lluny, dimecres contra l’Uruguai en va fer dos. També Cesc va marca amb Espanya i ahir també es va quedar sense fer-ho, però el jugador d’Arenys ha anat marcant al llarg del campionat i, per tant, la seva situació no és tan preocupant com la de Pedro i, sobre tot, la d’Alexis.
Acabaré amb Cristiano Ronaldo. És del tot evident que està tirant del carro del Madrid. La seva manera de ser el portarà a fer-ho fins que vegi que ja no s’hi pot fer res. Mentre continuarà lluitant per la Pilota d’Or. El seu ego el motivarà com mai. Però tot això se’n pot anar en orris només que vegi que les coses no li surten com s’esperava degut a que el Barça i Messi  s’allunyin fins a un límit inabastable.