dijous, 21 de febrer del 2013

LA CULPA NO ÉS DEL GOVERN... ÉS DELS ACTORS!

Dimarts passat, el Ministre d’Hisenda y Administracions Públiques Cristóbal Montoro va insinuar que alguns actors espanyols tributen els seus impostos a d’altres països minvant així la recaptació per IRPF.  
Montoro, com Wert, van sortir-ne malparats de la gal·la del lliurament dels premis Goya que atorga l’Acadèmia de les Arts i Ciències Cinematogràfiques. Durant la vetllada es va criticar molt l’increment de l’IVA que ha patit la cultura en general i les poques ajudes que es destinen al sector.
Mentre Wert afirmava no haver-se sentit molest, ja que en cap moment se’l va insultar, Montoro es va voler revenjar dels còmics i ho va fer d’una manera molt peculiar: denunciat que alguns d’ells no tributaven a l’estat espanyol, la qual cosa faria disminuir els ingressos i no permetria corregir el dèficit públic. Però no va donar noms.
Quan es diu una cosa així s’han de donar noms i cognoms, encara que pugui vulnerar la protecció de dades, que no crec. Quantes vegades s’ha demanant que l’estat publiqui la llista de defraudadors? Igualment es podria publicar una llista de famosos que estan domiciliat a d’altres països per que no es paguen tants impostos com Espanya.
Però, en tot cas, no només serien persones relacionades amb el món de la faràndula, també hi hauria esportistes famosos. Recordo el cas de l’Arantxa Sánchez Vicario que tenia el seu domicili a Andorra. De totes maneres sembla que no cal tenir el domicili a un altre país per a poder tributar segons quins ingressos. Quan la selecció espanyola de futbol va guanyar el mundial de Sud-àfrica, la prima que van cobrar els seus jugadors podien tributar-la allí als efectes de pagar menys impostos.
Montoro, un com més ha pixat fora de test, però a sobre és que ha fet una gran pixarada...  
També van portar polèmica les intervencions de Maribel Verdú i Candela Peña. La primera va dedicar el premi als desnonats i, des del PP li van retreure que només fa uns anys hagués fet publicitat d’hipoteques per a una entitat financera. Crec que una cosa no té res a veure amb l’altra i menys quan la situació de fa uns anys era molt diferent a la realitat actual.
Candela Peña va dir que son pare havia mort sense que l’hospital li posés mantes i li donés aigua. Ràpidament va ser desmentida per la direcció de l’hospital. No opinaré sobre les mantes perquè no ho sé, però els hospitals d’aquí, el Verge de la Cinta i el Comarcal d’Amposta, no donen aigua ni recordo que n’haguessin donat mai. I ho dic per experiència pròpia.