dijous, 14 de febrer del 2013

PERQUÈ NO ÉS EL MATEIX, RAJOY DIMISSIÓ!

Durant la sessió de control al govern del PP, el cap de l’oposició li va demanar la dimissió al president de l’executiu. Vagi-se’n Sr. Rajoy! Potser Rubalcaba no li va dir així, però l’efecte és el mateix.
Quantes vegades li va demanar Aznar a González que se’n anés? Quantes vegades més li va demanar Rajoy a Zapatero? I, finalment, quantes vegades li haurà de demanar Rubalcaba a Rajoy?
Quan un governa i cada dia li surten casos que desacrediten el seu partit i part del seu govern, la tendència és aferrar-se al càrrec com aquell moribund al qui només li queda un alè de vida.
Per què hi ha tanta diferència entre estar a l’oposició o estar al govern? Els polítics haurien de ser molt més conseqüents i actuar amb el mateix criteri sense importar en quina situació es troben.
El cas Bárcenas ha estat un torpede a la línia de flotació del PP. Un PP que, des del primer dia va incomplir la totalitat del seu programa (potser caldria parlar més de promeses electorals que d’un programa en si) i que s’ha dedicat a governar per als seus col·legues desprestigiant la resta dels mortals. Per una part al sector bancari culpable, en gran part, de la crisi financera que estem patint i per l’altra als grans defraudadors decretant una amnistia financera sense precedents. Segons sembla gràcies a aquesta amnistia fiscal, molts dels imputats en el cas Gürtel i altres trames corruptes han pogut regularitzar els seus compres. Insòlit!  
Gràcies a les darreres informacions aparegudes i que també posen en evidència la forma com el PP tapa les seves vergonyes, s’ha sabut que Bárcenas va estar en la nòmina de Gènova fins el passat desembre, poc abans de que es destapés el tema dels comptes a Suïssa en nom de l’extresorer.
Però tot això sembla que no són motius suficients per a que Rajoy plegui. I a sobre, s’atreveix a dir-li a Rubalcaba que no està legitimat per a demanar-li una cosa així.
A Rubalcaba sé li pot retreure que ha format part dels governs de González y Zapatero amb les implicacions que això pot tenir. Però tot és molt discutible. A més, fins el que jo sé, Rubalcaba no ha estat imputat en cap cas de corrupció.
Per tant, no s’entén que la resposta que li va donar ahir Rajoy a Rubalcaba quan aquest li va demanar la dimissió fos: Vostè no està legitimat per a fer-ho.  
Llavors, si el cap de l’oposició que (en teoria) representa a diversos milions de ciutadans que van votar l’opció política que representa, no està legitimat, segons Rajoy, qui hi estaria?
No sé si jo ho estic o no, perquè com a ciutadà d’Espanya (mentre segueixi tenint un DNI espanyol) em crec amb el dret d’opinar lliurement sobre qualsevol tema que m’afecti, per tant, i reconeixent anticipadament que tampoc atendrà la meva petició, dirigint-me a Rajoy com a President del govern d’Espanya (per a que no porti a confusió), li demano:
VAGI-SE’N SR. RAJOY! DIMITEIXI JA!!