dimecres, 27 de març del 2013

LA GRAN ESTAFA LEGAL

És del tot inaudita la situació financera que s’ha creat arran de la crisi econòmica.
La majoria dels ciutadans hem estat víctimes de la crisi econòmica (o de l’estafa que estem patint, digueu-li com vulgueu) Una crisi econòmica que, ni de lluny, l’hem provocat encara que des dels diferents governs se’ns hagi reiterat que, durant molt de temps hem estat vivint per sobre de les nostres possibilitats.
Qui ha viscut per sobre de les seves possibilitats, el pensionista? El empleat públic? El jove universitari que encara no ha trobat feina? O els directius dels grans bancs que s’han repartit milions d’euros o els especuladors que han sabut fer negoci aprofitant-se de la conjuntura que hi havia fa uns anys? Siguem seriosos.
Aquesta majoria de ciutadans que està vivint amb el sentiment de culpabilitat que li han inculcat des del govern, a sobre té que patir les retallades en sanitat, educació, infraestructures, cultura... A part ha de repagar  les despeses de farmàcia i veure com s’han incrementat tot tipus de taxes, com per exemple les universitàries, mentre es reduïen ajuts com les beques de tot tipus (des de les escolars fins les de la universitat)
Però si amb tot això no n’hi ha suficient, resulta que molts ciutadans, la majoria gent gran, que es van veure enganyats pel tema de les preferents, ara s’ha sabut que, finalment perdran un 35% del cost inicial de la imposició. Com diu la dita: banyut i paga el beure.
Com tothom sap, la majoria de els entitats financeres han rebut més ajuda que ningú. De del Banc Central Europeu s’han injectat mils de milions destinats a sanejar i capitalitzar la banca. Un cop més se’ns va enganyar dient que, gràcies a aquesta mesura, tornaria a fluir el préstec destinat a reactivar l’economia, sobre tot per a les petites i mitjanes empreses. Però a la pràctica aquests diners s’invertien en deute públic per a obtenir grans ingressos amb poc risc i, com aquell que diu, nul·la inversió.
Jo ho tinc clar i així m’agradaria que constés: les preferents han estat la gran estafa de la banca en els darrers anys i, a sobre, el govern del PP els hi dóna cobertura legal. I per molt legals que sigui, les estafes segueixen sent estafes aquí i a Xipre, país on a molts estalviadors se’ls hi descomptarà una part del capital que tenen dipositat als bancs per obra de la Unió Europea i gràcia de la Sra. Merkel.