dissabte, 23 de març del 2013

L’AJUNTAMENT D’AMPOSTA, AL SERVEI DE QUI ESTÀ?



Sembla ser que al servei de la ciutadania d’Amposta, no.
Fa uns dies, es va publicar la notícia de que l’Escola d’Art i Disseny (ESARDI) s’havia de reubicar a les edificacions que hi ha tot just al davant, a la mateixa plaça del Castell, prèviament, es clar, remodelació d’aquells immobles que, ara per ara, estan en estat ruïnós.
Quan em vaig assabentar de la notícia, el primer que vaig pensar va ser: d’on trauran els diners? Sense pensar, en cap moment, he hi pogués haver una doble jugada un tant maquiavèl·lica.    
Abans que res voldria recordar (o informar a tots aquells que ho desconeguin) que la primera idea va ser portar ESARDI al pis superior de l’auditori municipal que s’està acabant de construir al davant mateix del pavelló firal, al final del carrer Sebastià Juan i Arbó., amb la desaprovació d’una bona part dels professors i alumnes.
I encara un recordatori més. Durant l’època del govern tripartit, la facultat d’INEF de Lleida estava interessada en instal·lar-se a la demarcació de Tarragona. Amposta, però també Cambrils van presentar les seves candidatures per tal de poder gaudir d’estudis universitaris. “La il·lusió d’un territori”, va ser el lema de la candidatura Ampostina i, per a la seva promoció, es va fer una foto conjunta on hi havia professionals del món de l’esport local, alumnes, polítics i, com no, amb el sinyó ancalde al capdavant. Finalment hi va haver una decisió salomònica: la facultat es repartiria entre Amposta i Cambrils.
Però va arribar l’època de les vaques flaques i, com que finalment els estudis públics d’INEF no van recalar a la capital del Montsià, al seu lloc van arribar estudis privats per mig de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) Amposta ja es podia considerar ciutat universitària. Un fet ideal per a la premsa i propaganda del regim ampostí.
Finalment s’ha sabut que, des de l’ajuntament, s’ha ofert l’edifici de l’auditori (recordeu, allí on havia d’anar ESARDI) a EUSES a cost zero (gratis)
Mentre per una part no ens importa pagar 12.500 euros mensuals a un particular pel local del centre de rehabilitació quan perfectament es podria adaptar algun dels locals buits que disposa l’edifici de l’Hospital Comarca, per l’altra regalem a una escola que ha aterrat a Amposta a fer negoci les que segurament són les millors instal·lacions que tenim.
Ben mirat, no és tracta de cap incoherència ja que, en els dos casos, qui acaba perdent és el ciutadà d’Amposta.
I si el ciutadà perd, qui hi guanya? És evident que EUSES. Però... ALGÚ MÉS HI SURT GUANYANT? Aquesta és la gran pregunta!