dissabte, 4 de maig del 2013

STOP LLEI WERT: Les Escoles de primària de la comarca, afectades per les retallades



 
Segons la resolució de 2 d’abril de 2013, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual s’actualitza el catàleg d’unitats, es modifiquen els llocs de treball docent, la denominació i altres aspectes, de determinats centres docents públics d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Infantil i Primària i Educació Especial, de titularitat de la Generalitat (2013/3269), en el CEIP Manuel Foguet se suprimeixen les següents places per al curs 2013/2014:

  • Una mestra de les dues de Pedagogia Terapèutica que hi ha actualment la qual cosa implica la supressió d’una d’aquestes aules, on són atesos els alumnes amb necessitats educatives especials permanents i temporals.
  • Una mestra de Primària que es va jubilar el curs passat; aquesta classe es quedarà sense tutor principal i haurà de fer aquesta tasca un especialista del centre, en detriment de les hores de dedicació a la seva especialitat.
  • Una mestra de l’especialitat de Francés que a hores d’ara està complint la funció de tutora de Primària, la qual cosa comportarà una situació com en el cas abans esmentat.

 La reducció de plantilla comportarà la impossibilitat del desdoblament d’aules per a realitzar classes especialitzades tan importants com pot ser la informàtica i el reforç més individualitzat (grups més reduïts) als alumnes que ho necessiten. També en el cas d’haver de cobrir una baixa d’uns dies, qui i com es farà fins que arribi el mestre substitut?
Tot això contribuirà al deteriorament de la qualitat de l’educació i de l’ensenyament dels nostres alumnes, i especialment d’aquells que necessiten una atenció més individualitzada, alumnes que si a l’escola no la reben i fora d’aquesta, la família econòmicament no s’ho pot permetre, quedaran endarrerits  i augmentaran la xifra de fracàs escolar al no tindre les mateixes oportunitats que fins ara els oferia l’escola pública, L’ESCOLA DE TOTS.
L’escola pública és una elecció dels pares i de les mares. La trien perquè fins ara ha pogut oferir la mateixa qualitat que qualsevol altre tipus de centre. L’escola pública es financia amb els impostos que paguem tots i si els impostos pugen, per què es redueix la dotació de recursos humans i materials als nostres centres? Una reducció del número de docents en un centre només estaria justificada si hi minvara també el número d’alumnes o de línies, però aquest no és el cas en el CEIP Manuel Foguet ja que es mantindran les dues línies de Primària i la ràtio de les aules podrà pujar fins a trenta per al pròxim curs 2013/2014.
Els nostres alumnes no tenen cap culpa d’aquesta crisi ni l’han produïda i no obstant això, la pateixen. L’Administració hauria de replantejar-se la implantació d’aquestes noves mesures si és que REALMENT els preocupa el seu futur, la seva formació i que tots puguin gaudir de les mateixes oportunitats, independentment de la seva situació personal i familiar.

Assemblea del Professorat  Baix Maestrat contra les retallades