diumenge, 9 de juny del 2013

ELS COTXES DELS MOSSOS


De menut, recordo que la Guardia Civil es traslladava d’un poble a l’altre a peu. Sovint els veies caminar pels costats de la carretera; un per cada costat i mai a la mateixa alçada. A l’hivern portaven unes capes que podien servir d’impermeable en cas de pluja. I sempre amb el seu tret diferencial: el tricorni. Després va venir el Renault 4L i tot va canviar...
Aquesta estampa tant llunyana podria retornar aviat però canviant els personatges. Com tots sabem, la majoria de competències que tenia la Benemèrita, ara les tenen assumides els Mossos d’Esquadra.
Aquest cos autonòmic, per culpa de les retallades, ha perdut en poc temps el 20% del seu parc automobilístic, segons informava la SER dijous passat citant fons del propi cos policial. Dels més de dos mil vehicles de 4 rodes que tenia el parc, un total de 515 han estat donats de baixa i, segons sembla, la situació pot continuar ja que ni hi ha diners per a reparar-los ni molt menys per comprar-ne de nous.  
Però sempre s’ha dit que a grans mals grans remeis. Sembla que s’ha trobat una solució a la precària situació i s’ha pensat en utilitzar els cotxes que han estat embargats als narcotraficants per ordre judicial. Sembla ser que això és legal i, per tant, possible.  
Si finalment aquesta mesura es porta a terme, es podria veure als Mossos amb Mercedes, BMW’s, Audi’s i fins i tot algun Ferrari Testa Rossa.
Per tant, si dintre de poc veieu un cotxe de gama alta amb els colors del Mossos d’Esquadra, no penseu que Mas i el seu govern ha tirat la casa per la finestra, simplement és el que us he explicat. 
 
Aquesta solució sempre serà millor que veure’ls amb bicicleta o patinet, encara que això no suposaria cap novetat.