dijous, 20 de juny del 2013

I ARA QUE VINGUEN I M’HO EXPLIQUIN

Després d’anunciar que la infanta Cristina havia venut 13 finques per un valor total d’1,4 milions d’euros, segons un informe emès per l’Agència Tributària, ara ens diuen que no, que tot s’ha tractat d’un error. Només 4 dies després de fer-se pública la notícia, les autoritats fiscals han esmenat la totalitat de l’informe. Al·lucinant!
I sabeu quina excusa posen? Que quan des de l’Agència Tributària es va emetre l’informe al jutjat corresponent, no es va comprovar prou. Algú es pot creure que l’Agència Tributària emetrà un informe sobre una infanta d’Espanya sense prendre tota mena de precaucions?
El programa Hoy por hoy de la Cadena Ser es va posar en contacte amb notaris i registradors de la propietat i la resposta que va obtenir sempre va ser la mateixa: Un error és possible, tretze, no. A més, segons sembla, cada escriptura es va fer en una notaria diferent i va ser registrada en un registre de la propietat diferent. Si a tot això sé li suma que la reialesa espanyolaté un número de DNI especial (van dir que la infanta té el número 14), un cúmul d’errors sembla força inversemblant.
A tot això sé li ha de sumar l’opinió d’un tècnic de l’Agència Tributaria que va afirmar que qualsevol informe emès per aquest organisme té el rigor necessari ja que la informació que conté ha estat contrastada fefaentment. I insisteixo, si a part d’això s’emet un informe d’una persona important (sigui una infanta, sigui una persona de reconegut prestigi), imagino que a l’hora d’elaborar-lo encara s’esmeraran més si cal.
Però aquest fet tan important no ha estat l’únic que ha donat que parlar aquests darrers dies, encara que, segurament, l’altra, ha passat més desapercebuda.
Crec recordar que dijous dia 13 de juny, un company de treball i de sindicat de València, em va enviar una notícia que havia publicat el diari las Provincias de la seva regió sobre la detenció de 3 càrrecs (alts càrrecs titulava el diari) de l’Agència Tributària de la província de València, per un presumpte delicte de suborn a l’haver aturat un requeriment d’una persona influent.  
Aquesta detenció va ser ordenada per un jutge de Tortosa i estaria relacionada amb el cas d’una autoescola que, també presumptament,  facilitava el permís de conduir a immigrants que pràcticament desconeixien l’idioma. Alguns d’aquest immigrants arribaven en autocar des del País Valencià.
Com el primer cas, també en aquest s’ha dit que tot va ser fruit d’un error i des de la Delegació Especial de València (màxima autoritat fiscal de la regió) s’ha censurat la desproporció en que va actuar la policia.
Va dir el borbó durant el seu missatge de Nadal, que tot els espanyols som iguals davant la llei (tampoc calia que ho digués, perquè això és una garantia constitucional), però com ho va dir, sé li pot replicar. NO ÉS CERT! No tots els espanyols son iguals davant la llei. Mentre en alguns casos hi ha un acarnissament injustificat, en altres, se’ls eximeix de culpa fins i tot abans d’arribar al jutjat.
Em deia una companya de treball: I ja veuràs com si, finalment es condemna a Miguel Blesa, el govern l’indultarà; i dic Blesa com podria dir Oriol Pujol o d’altres.
Per molt que vinguin i m’expliquin (ja poden tenir raons i fonaments per a fer-ho) que tot s’ha tractat d’un error, no m’ho creure. I tu?   
Per cert, les explicacions que han donat fins ara no em convencen, encara que s'hagi buscat una persona que diu ser la que va vendre els terrenys.