diumenge, 21 de juliol del 2013

I EL GRAN WYOMING DE VACANCES...



 
Sóc un assidu seguidor del Intermedio, el programa de la Sexta que dirigeix i presenta José Miguel Monzón, més conegut com el Gran Wyoming o, Wyoming simplement. El seu sarcasme cap a la classe política, el seu humor mordaç (sobre tot cap els dirigents del PP i la premsa neoconIntereconomia-) fa que sigui de les poques opcions (segurament l’única) que tenim els espectadors progressistes de seguir l’actualitat diària d’una manera amena i a la vegada no exempta de rigor informatiu i sempre, des d’un punt de vista d’esquerres que, personalment, agraeixo.

Però Wyoming a l’estiu fa vacances i a la seva hora, la Sexta emet repeticions del seu programa. Per exemple dimarts dia 16, obria el Intermedio amb la notícia que Rubalcaba havia proposat mesures per a reduir l’atur al nostre país, mentre Wyoming es mofava de que, després de tant de temps, el secretari general del PSOE, hagués tingut una idea. En canvi, dimecres dia 16, la notícia del dia també tenia que veure amb Rubalcaba, ja que el cap de l’oposició havia anunciat una moció de censura contra Rajoy si aquest, finalment, no acceptava acudir al Congrés dels Diputats per a donar explicacions sobre el cas Bárcenas de presumpte finançament il·legal del PP (què dic presumpte? És que encara hi ha algú que ho dubta?)  

I si finalment tot hagués estat preparat? Es a dir, i si no fos coincidència que quan s’han fet públics els fets més greus que han afectat mai el PP, Wyoming no pogués informar-ne? Us imagineu per un moment el suc que en trauria de tot aquest enrenou? M’imagino el popular (res a veure amb el PP) presentador fent sorna sobre trist afer dels papers de Bárcenas. Com hi esmolaria el llapis!

Recordo que el dia següent de que Aznar donés una entrevista després de molt de temps sense fer-ho (crec que va ser a Antena 3 ) no es va emetre el Intermedio. Ràpidament va córrer el rumor de que s’havia suspès la emissió per a que no poguessin parlar sobre el contingut surrealista de l’entrevista. És igual –va dir Wyoming- en parlarem demà. Dit i fet! Al dia següent al Intermedio es van posar les botes amb l’entrevista d’Aznar.

Quan torni el programa després de l’estiu, possiblement el cas Bárcenas ja no serà notícia, al menys notícia d’actualitat. O potser sí, si és que l’extresorer del PP segueix degotejant la informació relativa al finançament il·legal del PP i els sobresous que es pagaven als seus màxims dirigents. No ho sé, ja es veurà... Però del que si que n’estic segur, és que el Wyoming seguirà fent-nos-ho passar bé. He dit bé? Volia dir extraordinàriament bé!

Torna aviat que et trobem a faltar! Sense tu la televisió està òrfena.