dimecres, 31 de juliol del 2013

LES NOTÍCIES ENCARA PODEN SER PITJORS



Coneixeu la llei de Murphi? Les coses sempre poden anar a pitjor. Només cal estar pendents de les notícies que es generen a diari per a poder arribar a aquesta conclusió.  
Qui ha dit que estem sortint de la crisi? Recordeu dels brots verds que sortien en la darrera etapa del govern de Zapatero? El cert és que els retallades encara estan molt presents en l’actualitat.
Sense anar més lluny el govern de la Generalitat, abans d’elaborar el pressupost de 2013, ja ha anunciat que llevarà, temporalment, els ajuts de la dependència d’aquelles persones que estan en residències assistencials i que signifiquen el 44% de la totalitat dels interns. Ha anunciat que serà una mesura extraordinària... Però hi ha casos extraordinaris que es perllonguen en el temps...
Fa tres anys es va retardar el pagament dels PIRMI o el que és el mateix, la renda bàsica de reinserció. L’excusa va ser depurar el col·lectiu que l’estava cobrant ja que sembla que hi havia qui la estava cobrant indegudament, però van pagar justos per pecadors, es a dir, la gran majoria van haver de patir el retard amb el greuge que això suposa per a les famílies que han de sobreviure amb 400 i escaig euros al mes.
L’any passat es va deixar de pagar a les empreses que presten els serveis d’ajut a les persones dependents i d’altres col·lectius desafavorits. Sembla ser que és com la loteria, cada cop toca a algú, però desgraciat d’aquell a qui li toca.
No cal ni dir-ho que el sector ja s’ha queixat de la repercussió negativa que tindrà la mesura. Però al partit del govern no li deu d’importar gaire i al qui li dóna suport, tampoc, ja que no els sento queixar...  
Per què sempre l’han de pagar els més febles? Els rics (diguem-ho així per a que tothom ho entengui) guanyen un bon sou o tenen una empresa on declaren el que volen (només cal veure les estadístiques que es publiquen sobre el tema); poden acudir a la sanitat privada, perquè sé la poden pagar; porten als seus fills a col·legis concertats que a sobre estan mimats per pels governs conservadors.
Però tranquils, amb la independència tot això s’acabarà solucionant i dintre de poc podrem lligar els gossos amb llonganisses. Ja ho veureu...