dissabte, 13 de juliol del 2013

RAJOY NO COMPAREIXERÀ ABANS DE DILLUNS

El que fa uns dies només hauria estat una pregunta (Compareixerà Rayoy abans de dilluns?), avui és una afirmació: No compareixerà! I una reafirmació: Segur que no!
I perquè dilluns? Perquè és el dia que Bárcenas ha de declarar davant el jutge Ruz per a ratificar el que va explicar a Pedro J Ramírez, director del Mundo i, sobre tot, confirmar l’autenticitat i la validesa de la suposada comptabilitat en negre del Partit Popular.
Mentre, l’estratègia del PP és la dir que tot és una maniobra per a fer caure el govern orquestrada pels partits de l’oposició, sobre tot pel  PSOE i IU. A què em recorda? Sé que em recorda algun cas anterior i no sé quin... A sí, quan l’any 2004, després dels atemptats de Madrid de l’11-M van voler desviar l’atenció cap a la banda terrorista ETA i també ho negaven tot i posaven les mateixes excuses. Però llavors, afortunadament, estàvem a les portes d’unes eleccions generals i la ciutadania va tenir en compte la hipòcrita actitud del PP. També cal dir que llavors el PSOE s’havia refet del cop que va patir Almunia 4 anys abans i s’havia renovat amb José Luis Rodríguez Zapatero. Ara tot es diferent: les eleccions seran (si no hi ha una dimissió de Rajoy) a finals de 2015 i el PSOE està en hores baixes i cada cop que surten publicats sondejos d’opinió, els resultats els hi són menys favorables.
Dijous, la diputació permanent del Congrés (no hi ha sessions perquè ses senyories estan de vacances), amb majoria absoluta del PP (lògicament) es va negar a que Rajoy donés explicacions en seu parlamentària tal i com li demanaven els grups de l’oposició. La situació va ser aprofitada pel PSOE per a demanar obertament la dimissió del President del govern espanyol i altres grups, com CiU, no ho van dir explícitament, però de les paraules de Pere Macias es desprenia que també demanaven la renúncia de Rajoy. En canvi, el portaveu parlamentari popular Alfonso Alonso, acusava als grups de l’oposició de ser hostatges de Bárcenas i de seguir el joc d’un individu que no té cap credibilitat. Hi ha que veure com saben donar la volta a la truita i intentar sembla que ells són els bons de la pel·lícula i tota al resta de grups van en contra seva. No crec equivocar-me si dic que una cosa així només pot passar a la política espanyola, en qualsevol partit d’un país mínimament democràtic, els populars ja haurien plegat fa mesos. No només pel cas Bárcenas (o GÚrtel que per a mi ve a ser tot el mateix), sinó per l’incompliment flagrant del programa electoral (Ah! És que tenien programa electoral?) que els va fer guanyar les passades eleccions. La representant de UPy D (ja sabeu que no són sants de la meva devoció) va afirmar durant al reunió de la diputació permanent que el PP aprofita la seva majoria absoluta per a comportar-se de forma tirànica. A veure, és el que han mamat a casa. Si la majoria dels actuals dirigents populars són fills (o nets) de càrrecs del franquisme, que tenim que esperar? Si fos per ells restablirien los Principios Fundamentales del Movimiento, declararien il·legals a la resta dels partits polítics i restablirien la democràcia (ha, ha, ha) orgànica: família, municipi i sindicats (que, a la practica tot estaria controlat pels mateixos)
És el que tenim i és el que ens mereixem!
JO NO VAIG VOTAR EL PP... I TU?
RAJOY DIMISSIÓ!!!!  
Podria comparèixer Rajoy dimarts? Tot dependrà del que declari Bárcenas al jutge Ruz i del que pugui transcendir públicament de dita declaració, però si l’extresorer del PP ratifica davant el jutge el que va publicar el diari el Mundo, és molt possible que Rajoy decideixi finalment, sortir del cau on ha estat amagat durant tot aquest temps. Encara que sigui a través d’una pantalla de plasma.