dissabte, 3 d’agost del 2013

DIARI DE L’AGOST. DIA 3 DISSABTE




OR. Finalment ha caigut la primera medalla per Espanya als mundials de natació de Barcelona. Sí ja sé que molts de vosaltres el concepte Espanya us grinyola una mica, però penseu que moltes jugadores eren catalanes i que, repeteixo, el mundial es neda a Barcelona. Les guerreres, com les anomena la premsa o les noies de Miki Oca com també sé els coneix, van guanyar Austràlia amb prou facilitat per 8-6, La semifinal contra Hongria va ser molt més complicada havent de remuntar 3 gols en els darrers instants del partit. Felicitats campiones.

PLATA. El nou Barça va començar el curs futbolístic 2013-2014 amb una pallissa en el seu trofeu, el Gamper, aquell que des de fa quasi 40 anys recorda el fundador del club. El 8-0 al Santos brasiler, l’exequip de la nova estrella blaugrana Neymar jr. No era un partit oficial, era simplement el torneig de casa, aquell que des de fa anys serveix per a presentar l’equip i sobre tot les noves incorporacions davant l’afició que, tot s’ha de dir, n’hi havia molts de fora que, segurament era el primer cop que veien en directe al Barça i que tal vegada o el veuran més. Començar guanyant per 8-0 no està gens malament, però em de ser realistes i pensar que ningú a la lliga ens ho posarà tan fàcil. Recordo que l’any passat es va començar molt bé i es va acabar prou malament. El Barça es va enfonsar en el darrer tram de la temporada i això ho caldria solucionar de dues maneres: o bé amb una plantilla més àmplia o bé dosificant més els jugadors. S’ha començat bé, veurem com s’acaba.

BONZE. Finalment, el Ministre Wert ha complert una de les seves amenaces: establir amb un 6,5 la nota mitjana per poder accedir a una beca universitària. Sabeu què us dic? Què el meu estat és d’indiferència total. Mon fill, amb quart de carrera acabada i una mitjana de 7,1 mai ha pogut ni demanar una beca. Entre la meva dona i jo guanyem massa... I a dures penes arribem a final de mes i, evidentment no estalviem. Mentre, segur que hi haurà gent que podrà anar-se’n de vacances al xalet de la platja durant tot l’estiu i lluirà el seu parc automobilístic i, a la vegada, tindrà beca tots els cursos.

CARBÓ. Les tarifes elèctriques s’han d’apujar de mitjana del 3% (s'havia parlat d'entre el 20 i el 30) a partit d'avui mateix. Una dificultat més afegida per a la gent que a dures penes té per a subsistir. És una vergonya que aquells qui més guanyen no facin un sacrifici per ajudar als més necessitats. I quan arribi l’1 de gener de l’any que ve, com passa tots els anys, nova pujada de tarifes. Llum, transports, telefonia i ves tu a saber quantes coses més. No hi ha cap país millor on poder emigrar? La solució passar per una Catalunya independent? Està per veure si al capdavant s’hi posen neoliberals com els que ens governen ara.  

MÉS CARBÓ. Els ecos de la compareixença de Rajoy encara perduren. De la seva intervenció no es va poder extreure ni una sola novetat, tret de que va reconèixer que es va equivocar amb Bárcenas. La premsa internacional no s’ho acaba de creure i pensen de nosaltres el que ens hem guanyat a pols: que som un país de corruptes (tan Espanya com Catalunya, aquí no hi ha diferències)

DIRECTAMENT IMPRESENTABLES. Ciutadans o Partit per  la Ciutadania o C’s volen boicotejar la cadena humana de l’11 de setembre. I com ho faran? Conscients que hi ha trams de la demarcació de Tarragona que serà molt difícil completar (entre l’Hospitalet de l’Infant i l’Ametlla de Mar hi ha molts de quilòmetres i poca gent i a partir de l’Ametlla fins a l’Aldea tampoc és que hi vagin sobrats), es volen apuntar, però a l’hora de la veritat no acudiran i d’aquesta manera farien fracassar l’acte. Només espero que la idea no arreli entre els simpatitzants de C’s o que no en siguin tants...
Per la meva part, no es mereixen més que el menyspreu total.