dissabte, 17 d’agost del 2013

DIARI DE L’AGOST. DISSABTE 17




CARRER. Ahir em vaig oblidar de dir-vos una cosa. Sabeu que varem anar als estudis de Catalunya Ràdio de Tarragona. Després de donar alguna volta, finalment varem deixar el cotxe a l’aparcament que hi ha al costar de l’estació d’autobusos. Des d’allí als estudis de Catalunya Ràdio al carrer Ramón y Cajal, està relativament a prop. Coneixíem el número (el 36), però desconeixíem quin era l’edifici exacte. Per tant anàrem buscant: 32... Això ja deu d’estar per aquí... 34 i el 36 estava a l’altre costat de carrer (crec que del Pere Martell) Però oh sorpresa! Els parells estaven a l’esquerra del carrer. No sé si és l’únic carrer on passa o n’hi ha d’altres, però si no ho sabíeu, us hi podeu fixar: els imparells sempre a l’esquerra (Bé, ja s’ha vist que no) i els parells a la dreta.

DIADA CASTELLERA DE LA SÉNIA. Aquest matí la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta ha estat a la Sénia fent una demostració castellera. Fins i tot l’alcaldessa ha fet pinya! Per uns dies, imagino, intentarà oblidar-se de l’entrebanc que li ha suposat la sortida de CiU de l’equip de govern i haver-se quedat en minoria. Ara toquen uns dies de xalera i cal suposar que l’actuació castellera d’avui ha estat un digne començament de la festa major. A passar-ho bé seniencs i senienques!!

FUTBOL BARAT. Llegeixo al Periódico que la majoria dels equips de futbol han abaixat el preu de les entrades per a no perdre més gent als camps de futbol. Sabeu que us dic? Què per a mi aquesta notícia no em causa ni fred ni calor. La majoria dels equips de futbol estam endeutats fins les orelles (amb les entitats financeres, amb la Seguretat Social, amb el fisc...) La major part dels seus ingressos s’aconsegueixen via drets televisius, així que el detall de vendre les entrades més barates (el Barça i Madrid no) només beneficiaran als seus seguidors i poca cosa més.
Però els jugadors, sobre tot les grans estrelles, cada cop volen guanyar més i els clubs, si cal pagaran 100 milions d’euros per a fitxar un jugador que fins ara ben pocs coneixien (i no miro a ningú...) És una vergonya i ho seguirà sent mentre els tontos de torn estiguin disposats a pagar per veure els partits per la televisió.

TOTS EN ROIG. En llegir el Periódico, una cosa m’ha sorprès. No recordo cap fet igual: A l’apartat de Noms Propis, on es valora positiva o negativament els principals personatges del dia, avui suspenen tots: Abdul-Fatta Al-Sisi, Ministre de Defensa Egipci (4 estrelles roges –la puntuació més negativa que es pot donar a algú), Abdul·là Abdul-Aziz, Rei de l’Arabia Saudita (3 estrelles roges), Tamim Al-Thani, Emir de Qatar (3 estrelles roges), José Manuel D. Barrosso, President de la Comissió Europea (2 estrelles roges) i, finalment, Barck Obama, President dels Estats Units (2 estrelles roges)  Quina tropa!!

PER A RICS. També el Periódico es fa ressò de que Enrique Iglesias va tancar anit el millor Cap Roig. Està clar que la crisi no afecta a tothom per igual, ni de forma pareguda... HI ha qui pot gastar-se sense importar-li gaire, un bon grapat de calers. Per a veure un concert de qualitat i, segurament, gaudir d’un bon sopar i de dormir una nit en un lloc encisador, mentre els altres haurem d’esperar que actuïn Quico el Celio, el Noi i el Mut de Ferreries o Pepet i Marieta per anar-los a veure amb un entrepà sota el braç i tornar a casa per a dormir. M’agradaria ser ric!