diumenge, 22 de setembre del 2013

UNA SOLUCIÓ ÒPTIMA?



Ja fa uns anys, pujava amb el cotxe per l’avinguda de Catalunya d’Amposta amb la intenció d’aparcar prop de casa. En arribar a la cruïlla amb el carrer Velázquez, vaig girar cap a l’esquerra. El carrer Velázquez, com la majoria de carrers d’Amposta són de sentit únic i, per tant, mai m’hagués esperat el que va acabar passant-me.
Per aquells que no ho coneixeu, l’avinguda de Catalunya té quatre carrils (2 i 2) separats per una mitjana de formigó. Fa anys, l’oposició socialista va demanar a l’equip de govern que convertís l’avinguda amb una petita rambleta i un sol carril a cada costat, però aquest és un altre tema.
Bé, com us deia, mirant que no vingués cap cotxe en sentit contrari (a més, per aquest punt hi solen baixar a major velocitat que la permesa), vaig girar cap a l’esquerra... Però quina seria la meva sorpresa? Un cotxe em barrava el pas així que vaig haver d’aturar-me al bell mig de la calçada. Evidentment aquell cotxe no podia baixar per allí i, de ben segur que la conductora vivia al passatge Picasso, un carrer sense sortida i, en lloc de anar cap a munt, després a la dreta i finalment incorporar-se a l’avinguda de Catalunya, va optar per la solució més fàcil, encara que hagués pogut provocar un greu accident.
A partir d’aquell dia vaig decidir anar a casa pel carrer d’abans, el Sebastià Juan i Arbó que, al haver una rotonda, disminueix el perill, encara que no al 100%.
No puc afirmar si en aquell punt hi ha hagut accidents darrerament o, simplement, algú se’n ha adonat de que pot significar un greu perill. Però en tot cas, el perill és per culpa dels conductors i, ja sabeu, a grans mals, grans solucions. En lloc de multar el vehicles que no compleixen la normativa en matèria de circulació, s’ha optat en barrar el pas.
Quan vaig passar (a peu) ahir pel matí vaig veure que estava ple de pilones que impedeixen qualsevol maniobra. Una d’aquestes es retràctil, així que, els vehicles d’emergència hi podran passar.
La que s’ha adoptat, és la solució òptima? Per a mi la solució passaria per dissuadir els conductors que, sovint, fan infraccions i provoquen accidents.