dissabte, 26 d’octubre del 2013

DESCONFIANÇA AMB LA CLASSE POLÍTICA

Sabeu els que em coneixeu que són un animal polític; que he estat polític (8 anys regidor a l’Ajuntament d’Amposta) i m’agrada la política i, prova d’això és que diàriament en parlo aquí al meu blog.
Però una cosa és la política i l’altra els polítics. Vull matissar que no tots, ja que n’hi ha d’honrats, però després dels esdeveniments dels darrers dies, penso que cada cop n’hi ha menys... Em dóna tristor dir-ho, però es el que penso en aquest moment.
Primer va ser per la compareixença de Narcís Serra (de la que ja en vaig parlar fa uns dies) i les seves declaracions sobre l’augment de les retribucions de Catalunya Caixa (Ara Catalunya Banc) I, a sobre, es queixa al jutge de que pel carrer li diguin lladre... Una prova d’honradesa seria pagar de les seves retribucions als que van ser enganyats en el tema de les preferents... Però no ho farà. També vull recordar que a par d’ell i Todó hi ha 54 imputats més, alguns d’ells polítics o, al menys, ho van ser, com per exemple l’Ignaci Carnicer, exalcalde de la Selva del Camp i exdiputat al Congrés.
Però la gota que ha fet vessar el got de la meva paciència política ha estat la conducta dels diputats de CiU i el PSC al Parlament de Catalunya tancant en fals la comissió d’investigació sobre la corrupció a la sanitat catalana.
Posaria al ma al foc per la Marina Geli, però no per alguns als càrrecs que la van rodejar. El de Cafè amb Llet van denunciar els casos de corrupció que hi va haver a la comarca de la Selva i també es conegut el cas de Reus amb alcalde socialista però amb implicats d’altres grups polítics com CiU i el PP i que van ser denunciats per un regidor de les CUP.
Però crec que la veritable magnitud d’aquest cas encara no s’ha descobert. Vull recordar que, a part dels serveis hospitalaris de Reus hi ha també el d’altres municipis de la província.
Amb aquestes conductes els partits perden, des del meu punt de vista, la poca credibilitat que encara conservaven, però amb una diferència substancial: mentre els votants fidels de CiU i el PP els seguiran votat a pesar de tot, els del PSC cada cop més, optaran per d’altres formacions polítiques que els hi ofereixin el que el PSC ja no els hi pot donar.
Faria bé la direcció del PSC fer autocrítica de les darreres actuacions i replantejar-se seriosament si, abans de promulgar el federalisme no caldria fer un exercici de transparència política i retornar als postulats que sempre ha defensar l’esquerra nacional.
I per això s’ha de fer una refundació del partit, que es faci, però que es faci de veritat i no només canviant cromos de lloc.