dijous, 31 d’octubre del 2013

I SI PERE NAVARRO TINGUÉS RAÓ?



I si Pere Navarro tingués raó?
I si finalment la consulta no es fes l’any que ve?
I si la consulta es posposés sense establir-ne una data concreta?
I si finalment Mas arribés a un acord amb Rajoy a canvi d’un estatus nou per a Catalunya?
 
Si fos així, la frustració dels catalans i catalanes seria molt gran. Què dic gran? Immensa!  
Gràcies a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, hi ha molta gent que ha tornat a confiar en els polítics catalans. Segurament no tant en Mas com amb Junqueras (només cal veure la valoració que tenen ambdós polítics i mentre el primer va a la baixa, el republicà va a l’alça)
L’altre dia Pere Navarro, primer secretari dels socialistes catalans (cada cop menys) es va reunir, juntament amb Javier P. Rubalcaba, el líder dels socialistes espanyols (també cada vegada menys) amb el president de la Generalitat de Catalunya Arturo Mas al palau d’aquest. Sembla que la reunió va anar bé, però només ho sembla.
Només ho sembla perquè no havien passat ni 24 hores quan Navarro va soltar-ne una de bona: Que la consulta no es faria l’any que ve i que tan Mas com Junqueres ho sabien...
Conec a molta gent d’ERC que només fa uns anys criticaven obertament Convergència (no tant a Unió) i li retreien, entre d’altres coses, la manca de suport que va rebre el territori ebrenc quan l’amenaça del PHN planava sobre el territori. I no només a l’Ebre (ara estic parlant del territori i no del riu) existia aquesta animadversió cap els convergents. També a la resta de Catalunya era força generalitzada. Per això es van signar dos pactes de govern amb els socialistes i els ecosocialistes.
La transformació d’aquests esquerrans ha estat possible gràcies al convenciment que tenen de que Mas els portarà a la terra promesa, es a dir, cap a l’estat català propi i independent.
Ara no dubten en donar-los suport incondicional sabedors que cada vegada que ho fan guanyen punts davant la ciutadania catalana. Una situació una mica inversemblant, però certa.
Insisteixo, imagineu-vos per un moment que Navarro té raó i que la consulta no s’acaba fent... Quin serà el refugi de tants i tants decebuts?